Рубрики НовиниСофт

Програму, яка відтворює Dynamic Island на Android, завантажили в Google Play більше мільйона разів менш як за тиждень після її запуску

Опубликовал
Володимир Скрипін

Наприкінці вересня в Google Play з’явився застосунок DynamicSpot, який відтворює одну з головних особливостей iPhone 14 Pro — Dynamic Island Виріз для системи камер TrueDepth у верхній частині дисплея, який Apple перетворила на функціональний елемент інтерфейсу. Функція підтримує більшість стандартних програм та дозволяє швидко отримувати доступ до їх віджетів для керування різними опціями. Так от, попри глузливі коментарі, що «Динамічний острівець» як собаці п’ята нога, бета-версія цього застосунку подолала рубіж у перший мільйон завантажень в офіційному магазині Google Play менш як за тиждень після її запуску та увійшла до списку найбільш популярних безплатних застосунків (наразі розробка Jawomo утримує 4-те місце).

Ці 1+ млн (точні дані лічильник в маркеті Google не показує) завантажень DynamicSpot на Android за 6 днів — результат тільки в одному Google Play. Скільки разів DynamicSpot завантажили з неофіційних джерел, можна лише здогадуватися, але точно значно більше, що є дуже показовим — інтерес до Dynamic Island прогнозовано великий, тож різні клони на Android мають значний попит.

 

Одночасно з досягненням цієї важливої віхи застосунок залишив стадію бета-тестування та отримав статус стабільного релізу. До речі, DynamicSpot має досить високий рейтинг — 4,5 бали з 5 на основі 4,62 тис. відгуків.

Курс "Web design" від Web-academy.
Швидкий початок кар'єри у сфері IT! Опануйте професію веб-дизайнера — почніть самостійно керувати своїм часом й отримувати високий дохід вже за 9 тижнів.
Дізнатися більше

DynamicSpot дозволяє налаштувати положення та розмір «острівця» залежно від форми та розміру вирізу на конкретному пристрої Android. Водночас у безплатній базовій версії відсутні деякі функції як-от показ Dynamic Island на екрані блокування або натискання значків для відкриття програм. Доступ до них відкривається за окрему плату через покупки всередині застосунку.

Очікується, що в лінійці iPhone 2023 року (ймовірно, вона називатиметься iPhone 15) Apple остаточно відмовиться від традиційного вирізу та замінить його на Dynamic Island у всіх моделях. Зараз функціональність є прерогативою Pro-моделей.

Disqus Comments Loading...