Процесори AMD з 3D V-Cache в ноутбуках — на підході Asus ROG Scar 17 з Ryzen 9 7950HX3D

Опубликовал
Юрій Орос

Десктопна технологія AMD 3D V-Cache потроху готується до переходу на службу портативним комп’ютерам. Процесор Ryzen 9 7950HX3D використовуватиме один із ноутбуків Asus ігрової лінійки ROG Strix.

Інформація вперше з’явилася в китайській соцмережі Weibo, звідки перетекла в Twitter за допомогою користувача @9550pro, передає DigitalTrends. Повідомляється про 16-ядерний 32-поточний процесор 7950HX3D зі 128 МБ L3-кеш пам’яті.

Більш конкретну інформацію про ноутбук Asus ROG Strix забезпечив скриншот від британського ритейлера Lambda-Tek. Це 17-дюймова модель із 1440p-екраном, найпотужнішою відеокартою Nvidia — RTX 4090, 32 ГБ DDR5 оперативної пам’яті. Процесору Ryzen 9 7950HX3D приписали 64 МБ кешу, хоча має бути вдвічі більше. Конфігурація з 2-ТБ SSD-накопичувачем оцінюється в 3904 фунти — трохи більш як 5000 доларів.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Цей ROG Strix найімовірніше стане найпродуктивнішим ноутбуком цього року. Проте є нюанс — Asus використала стандартний десктопний процесор, який виділятиме багато тепла у відносно тісному корпусі, тож мусить застосувати дуже потужну охолоджувальну систему.

Що таке AMD 3D V-Cache?

Це технологія пакування, яка додає додаткові шари кеш-пам’яті на верхній частині процесора. Більше кеш-пам’яті третього рівня дає змогу процесору передавати та зберігати більше інструкцій, зменшуючи кількість запитів до оперативної пам’яті.

Disqus Comments Loading...