Притула оголосив збір на 50 британських бронетранспортерів Spartan. Мета — 200 млн грн за тиждень

Опубликовал
Вадим Карпусь

Волонтер Сергій Притула оголосив про початок нового великого збору коштів на потреби ЗСУ. Цього разу планується придбати відразу 50 бронетранспортерів Spartan.

Spartan – це британський гусеничний бронетранспортер, розроблений в 1970-х роках та призначений для перевезення спеціалізованих груп військових (команди управління вогнем, розвідувальні та зенітні групи). Цей БТР може перевозити 7 осіб – 2 або 3 члени екіпажа та 5 або 4 як пасажирів. На додаток до ролі бронетранспортера, Spartan також використовується як несучи транспортний засіб для ракет Swingfire. З озброєння доступний один 7,62-мм кулемет. Додатково БТР може мати по 4 диморозрядники з кожного боку.

Силова установка Spartan має потужність 190 к.с. та забезпечує максимальну швидкість руху 10,7-тонного транспортного засобу до 96 км/год. Операційна дальність використання складає 510 км. Довжина БТР становить 5,16 метра, а ширина — 2,48 метра, висота  — 2,63 метра, дорожній просвіт  — 0,33 метра. Він може долати підйоми до 60 %.

В рамках великого збору Сергій Притула сподівається накопичити у своєму благодійному фонді 200 млн грн внесків, що дозволить придбати 50 одиниць Spartan. Збір триватиме з 2 до 8 листопада.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Зазначимо, це будуть не перші бронетранспортери Spartan, що надійшли в Україну. У червні британський уряд оголосив про передачу Україні 35 одиниць FV103 Spartan, в жовтні п’ятий президент Петро Порошенко спільно з внесками благодійників придбав певну кількість цих БТР.

Disqus Comments Loading...