«QA-тестувальник» ─ новий освітній серіал на платформі «Дія.Освіта» від Мінцифри та EPAM

Опубликовал
Вадим Карпусь

Міністерство цифрової трансформації України продовжує розширювати перелік навчальних курсів на платформі «Дія.Освіта». Цього разу мова йде про IT-спеціальність QA-тестувальника.

QA-тестувальник — це людина, яка тестує програмне забезпечення. Вона шукає помилки в програмному коді та сприяє їх усуненню, складаючи баг-репорти. Вважається, що це одна з найлегших можливостей почати кар’єру в IT-галузі.

«Сьогодні це один з найпопулярніших напрямів сучасного ІТ-ринку: взимку 2023 року медіанна зарплата QA-спеціаліста становила $ 2 000. Міністерство цифрової трансформації України разом з EPAM створили освітній серіал для тих, хто хоче розвивати кар’єру QA-тестувальника», ─ йдеться в повідомленні Мінцифри.

Новий освітній серіал «QA-тестувальник» складається з 8 серій. Він навчить основам професії та дасть відповідь на наступні питання:

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація
  • чим займається QA-тестувальник
  • які навички необхідні для старту
  • якими застосунками та інструментами користується спеціаліст
  • як знайти роботу QA-тестувальника

В навчальному серіалі мова йде про сценарії тестування, виявлення помилок, баг-репорти, пошук роботи та якісне портфоліо QA-тестувальника. Спікери серіалу — Юрій Бажан, QA-тестувальник EPAM, та Вікторія Полтавець, QA-тестувальниця GoIT.

Переглянути освітній серіал «QA-тестувальник» можна на платформі «Дія.Освіта» за посиланням.

Закріпити знання на практиці можна в онлайн-симуляторі професії.

Disqus Comments Loading...