Qualcomm анонсувала середньобюджетний процесор Snapdragon 7 Gen 3 з прискорювачем обробки алгоритмів штучного інтелекту

Опубликовал
Юрій Орос

Qualcomm анонсувала процесор для мобільних пристроїв, який отримав позначення Snapdragon 7 Gen 3. Він призначається перш за все для смартфонів середнього цінового діапазону та отримав кілька оновлень, порівнюючи з попередником (Snapdragon 7 Gen 2). Звісно мова про функції, пов’язані з алгоритмами штучного інтелекту.

Qualcomm заявляє, що компоненти «забезпечують всебічний розвиток, щоб прискорити штучний інтелект на пристрої», передає Engadget. Це повинно значно прискорити роботу застосунків генеративного ШІ. Зокрема заявляється, що можна створювати зображення на основі текстових підказок за секунду.

Не одним ШІ живе процесор для смартфона, у Snapdragon 7 Gen 3 8 ядер за схемою 1+3+4. Найпродуктивніше ядро може працювати на частоті до 2,63 ГГц, 3 продуктивних на 2,4 ГГц, а ще чотири ядра з частотою 1,8 ГГц призначені для завдань, де не потребується високої продуктивності на користь енергоощадження. Загалом чипу заявили 15% приріст продуктивності, але порівнюючи з не з попереднім поколінням, а з Snapdragon 7 Gen 1.

Першими випустять смартфони на цьому процесорі китайські компанії Honor і Vivo, з якими Qualcomm уклала партнерство. Точних термінів поки не повідомили, проте є шанс, що дебютні продукти з’являться ще цього року.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Disqus Comments Loading...