Qualcomm встановила рекорд швидкості завантаження даних у мережі 5G ─ 7,5 Гбіт/с

Опубликовал
Вадим Карпусь

Qualcomm заявила, що їй вдалося встановити новий світовий рекорд швидкості завантаження даних у мережі 5G, використовуючи частотний діапазон до 6 ГГц. Компанія змогла досягти результату у 7,5 Гбіт/с. Для порівняння користувачі, підключені до мережі 5G середнього діапазону (C-band), зазвичай отримують швидкість завантаження даних 350-450 Мбіт/с.

Для досягнення такого вражаючого результату Qualcomm використала свою систему Snapdragon X75 5G Modem-RF, анонсовану раніше цього року. Вона з’явиться у смартфонах, що вийдуть на ринок до кінця поточного року.

Також для досягнення рекордної швидкості застосовувалась смуга 300 МГц спектра автономної мережі 5G (SA). Багато сучасних мереж 5G є неавтономними, вони побудовані на базі ядра мереж LTE, щоб оператори могли швидко пропонувати 5G абонентам. Однак саме мережі SA підтримують всі функції 5G і забезпечують більшу пропускну здатність.

Крім того, під час встановлення рекорду використовувалася агрегація чотирьох носіїв. Ця технологія поєднує чотири окремих канали 5G для збільшення пропускної здатності та місткості. В результаті це також збільшує швидкість передачі даних по каналу завантаження.

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Нарешті Qualcomm використовувала інші технічні прийоми, які дозволили забезпечити такий високий результат. Один з них ─ модуляція 1024 QAM (замість 256 QAM), що дозволяє поміщати в один пакет даних більше інформації. Інше рішення ─ часовий поділ каналів (TDD – Time Division Duplex), який дозволяє і висхідній, і низхідній лінії зв’язку використовувати одні й самі частоти, але у різний час.

Джерело: phonearena

Disqus Comments Loading...