Рада легалізувала медичний канабіс – поки що у першому читанні

Опубликовал
Андрей Русанов

Верховна Рада ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт №7457, який дозволяє медичне застосування канабісу. 268 голосів дали представники всіх фракцій, але лише один голос надійшов від «Батьківщини».

Закон включає ліцензування вирощування медичної марихуани, контроль її розповсюдження та застосування. На важливості його ухвалення наполягав президент Зеленський, виступаючи перед ВР. Видання «Слово і Діло» випустило інфографіку щодо норм закону:

Чому це важливо

За даними МОЗ, медичний канабіс використовують у 56 країнах світу та у більш ніж 50 патологічних станах, серед яких хронічний біль, артрит, ревматизм, епілепсія, хвороби Альцгеймера та Паркінсона, хвороби травного тракту. Він необхідний багатьом онкохворим, які щодня відчувають сильні болі.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

Використання препарату є ефективним у випадках психічних патологій, у тому числі тих, що виникли через вживання психоактивних речовин. Він допомагає у подоланні тривожності, порушень сну та ПТСР. Міністерство просило депутатів ухвалити законопроєкт наполягаючи, що це питання виживання для багатьох українців, у тому числі й жертв війни.

Деякі країни пішли ще далі: Австралія дозволила медичне застосування псилоцибіну та MDMA, але це перший такий випадок у світі.

Джерела: Ярослав Железняк, МОЗ, Слово і діло

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Андрей Русанов