Razer випустила свій перший ноутбук на Linux за $3500 — він призначений для дослідників ШІ

Опубликовал
Вадим Карпусь

Компанія Razer розширила модельний ряд ноутбуків і на додаток до серії Blade з Windows підготувала до випуску нову модель із встановленою ОС Ubuntu Linux. Новинка є модифікованою версією торішнього Razer Blade 15 Advanced, але при цьому модель Razer x Lambda Tensorbook орієнтована на дослідників машинного навчання та ШІ, а не геймерів.

Ноутбук Razer x Lambda Tensorbook має практично такі самі технічні характеристики, як і топова версія Razer Blade 15 Advanced. Пристрій оснащений процесором Intel Core i7 11-го покоління, оперативною пам’яттю об’ємом до 64 ГБ та дискретною відеокартою NVIDIA GeForce RTX 3080 Max-Q. Покупці також отримують 15,6-дюймовий дисплей з підтримкою роздільної здатності 1440p та частоти оновлення 165 Гц, два порти Thunderbolt 4, три порти USB 3.2 Gen 2 Type-A, слот для карт UHS-III SD, модулі бездротового зв’язку Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.2. Місткість батареї становить 80 Втгод. Ноутбук має масу 2 кг. Система поставляється з попередньо встановленими «останніми драйверами та інструментами машинного навчання, включаючи PyTorch, Tensorflow, CUDA і cuDNN».

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

Ціна ноутбука Razer x Lambda Tensorbook складає $3500.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...