Рубрики НовиниСофт

Reddit запустив r/Place 2023, і новий розділ з піксельними малюнками відразу ж охопили протести

Опубликовал
Вадим Карпусь

20 липня сервіс Reddit запустив розділ r/Place версії 2023 року. Це спільний творчий проєкт, що дозволяє користувачам додавати по одному кольоровому пікселю на загальне полотно кожні 5 хвилин. За задумом, таке полотно мало стати твором мистецтва, що постійно змінюється, де користувачі спільно створюють гігантський колаж. Але на практиці цією можливістю скористалися для вираження протесту на адресу адміністрації Reddit.

Зазначимо, версія r/Place 2023 з’явилася після масштабних протестів на платформі, викликаних новими правилами доступу до API. Це призвело до закриття багатьох сторонніх клієнтів та сервісів для соцмережі, що викликало обурення користувачів. І розділ r/Place став новим майданчиком протестів. У цьому випадку вони проявляються у створенні зображень із образами генерального директора Стіва Хаффмана, також відомого під ніком spez. На полотні з’являються численні написи «fuck spez» та заклики пам’ятати про те, що внаслідок дій адміністрації закрилися сторонні програми. У наступному відео можна переглянути, як змінювалося полотно внаслідок впливу користувачів.

Official r/place canvas timelapse: day 1
by u/reddit_irl in place

Прессекретар Reddit Кортні Гізі-Дорр прокоментувала цю ситуацію та вказала на правила платформи. Один із пунктів забороняє проявляти «цілеспрямовану ненависть чи переслідування приватних осіб». Також заборонені пости, коментарі та зображення, які мають ненависницький, графічний, відверто сексуальний та/або образливий характер. Отже, елементи, що порушують правила, цілком можуть бути видалені.

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

Зазначимо, далеко не все полотно r/Place 2023 заповнене образами. Чималу його частину займають прапори (зокрема, прапор України), зображення їжі чи будь-яких персонажів.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...