Рубрики НовиниСофт

#ReplaceRUwithUA — сайт, де зібрані всі українські альтернативи російському програмному забезпеченню

Опубликовал
Володимир Скрипін

Волонтери та експерти Netpeak за підтримки Мінцифри запустили проєкт ReplaceRUwithUA з метою бойкоту програмного забезпечення російського походження. Частиною ініціативи став окремий сайт #ReplaceRUwithUA, де зібрані всі українські альтернативи російському програмному забезпеченню.

Наразі значна частка українського бізнесу користується російськими програми та рішеннями. Це не тільки спонсорування країни-агресора, а ще й небезпека. Дані з систем можна втратити або вони можуть потрапити до рф. Підприємство може зазнати хакерської атаки з використанням софту чи будь-якої миті він може відмовити.

«Сплачуючи навіть місячну підписку за будь-який російський продукт, користувач стає спонсором геноциду українців. Кожен постріл та ракета в Україну оплачені з податків російських підприємств, зокрема IT-компаній.

Тож із #ReplaceRUwithUA ви можете не тільки знайти безпечну заміну російському ПЗ, а й підтримати наших талановитих розробників та українську економіку під час війни. Переходьте на українське та розкажіть вашим закордонним партнерам про якісний український софт».

Мінцифра

Мета — закликати максимальну кількість користувачів не тільки з України, а й з усього світу відмовитися від програмного забезпечення російського походження та вибрати натомість українські альтернативи.

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше

Наприкінці квітня відомий український IT-підприємець та співзасновник monobank Дмитро Дубілет закликав українські продуктові компанії до партнерства з метою створення альтернатив російському програмному забезпеченню.

Disqus Comments Loading...