Рубрики НовиниКіно

Режисер Альберт Г’юз розповів про «виробниче пекло», з яким стикнувся живий римейк «‎Акіри» від Warner Bros.

Опубликовал
Катерина Даньшина

З 2000-х років студія змінила щонайменше п’ятьох режисерів та ніяк не може визначитись з акторським складом для проєкту.

Оригінальний повнометражний аніме-фільм «‎Акіра» 1988 року, заснований на однойменній манзі, розповідав про байкера Канеду, який намагався врятувати свого друга Тецуо від експериментів уряду в Токіо через кілька десятиліть після ядерного вибуху під час Третьої світової війни. Світові збори у кінотеатрах та продажі домашнього відео принесли близько $80 млн, а вже у 1990-х роках почалась розробка «‎живої» версії манги.

Одними з режисерів, яким доручили знімати фільм, стали брати Г’юз («Загроза суспільству») — Аллен та Альберт, і останній поділився деталями надзвичайно складного виробництва фільму.

Альберт стверджує, що Warner Bros., попри те, що вклала $12 млн у виробництво, дуже боялася знімати фільм і обирала обережний підхід до пошуку команди, а особливо акторського складу, аби якимось чином не розлютити фанатів серії.

Онлайн-курс "Тестування API" від robot_dreams.
Навчіться працювати з API на просунутому рівні та проводити навантажувальні тестування, щоб виявляти потенційні проблеми на ранніх етапах розробки.
Програма курсу і реєстрація

«У мене був художник-постановник, цілий офіс, але все зводилося до відмовки про кастинг, що було нісенітницею. Вони не могли визначитися — найняти голлівудських чи азійських акторів‎», — каже Г’юз.

Як пояснив Г’юз, він став далеко не першим режисером, якого залучили до роботи над екранізацією. З 2000 років студія змінила вже кілька творчих команд, повний перелік яких складає десяток іменитих сценаристів та режисерів.

Першими зокрема стали режисер Стівен Норрінгтон і сценарист Джеймс Робінсон, але з ними розпрощалися після того, як їхня «Ліга видатних джентльменів» отримала погані відгуки, на користь Рорі Робінсона («Останні дні на Марсі») і Ґері Вітти (який написав сценарій «Книги Ілая»). Далі були самі брати Г’юз, Жауме Колєт-Серра («‎Чорний Адам») та Джордж Міллер («‎Шалений Макс»).

Щодо акторського складу, то на роль Тецуо розглядали Ендрю Ґарфілда, Роберта Паттінсона і Майкла Фассбендера, а Канеду могли зіграти Джастін Тімберлейк, Ґаррет Гедлунд, Кріс Пайн, Фассбендер, Хоакін Фенікс, Пол Дано та Майкл Пітт. Роль полковника Сікісіми могла дістатися Ґері Олдмену чи Кану Ватанабе, леді Міяко — Гелені Бонем Картер, а дівчини-медіума Кай Рід — Крістен Стюарт. Кіану Рівз і Кіра Найтлі також розглядалися на невідомі ролі.

За останніми даними над проєктом працює Тайка Вайтіті («Тор 3: Раґнарок») — як режисер та сценарист (у партнерстві з Майклом Голамко). Через знімання «Тор: Кохання і грім» проєкт був відкладений і, можливо, ще посунеться через майбутні «Зоряні війни».

Джерело: Screenrant

Disqus Comments Loading...