Рубрики НовиниСофт

«Розмінування України» — додаток ДСНС для повідомлення про мінування та вибухонебезпечні предмети

Опубликовал
Володимир Скрипін

Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомила про запуск мобільного застосунку «Розмінування України» — це офіційний застосунок ДСНС, за допомогою якого можна швидко повідомити про мінування та/або виявлення вибухонебезпечних предметів. Логотип програми, звісно ж, прикрашає знаменитий пес Патрон, який спеціалізується на пошуку вибухівки й уже став талісманом ДСНС.

Мобільний застосунок спрямований на створення інформаційно-комунікаційної платформи між органами ДСНС та громадянами, направленої на вжиття заходів щодо розмінування території України. Його створила державна ІТ-компанія «Інфотех».

Як працює додаток

  • У ньому кожен може повідомити про знайдений підозрілий предмет, зробити його фото, позначити його координати, зробити відео. Після цього можна відстежувати статус цього предмету і перевірити, чи його вже знешкодили.
  • Крім того, є інтерактивна мапа з місцями, де виявили вибухонебезпечні предмети.
  • У додатку можна знайти перелік найбільш поширених вибухонебезпечних предметів.

Де завантажити додаток

Наразі доступна бета-версія Її можна завантажити  за посиланням у Google Play та App Store.

Всього за кілька днів роботи додатку «Розмінування України» фахівці вже отримали 125 заявок, 76 із них із Київської області, розповідають у Міністерстві внутрішніх справ.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

За найоптимістичнішими прогнозами, Україні необхідно 5-7 років для розмінування всієї території, розповіла заступниця МВС України Мері Акопян 19 травня під час першого засідання створеного в Україні Міжнародного координаційного центру з питань гуманітарного розмінування. З початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну, на території нашої держави знешкоджено майже 114 тис. вибухонебезпечних предметів. В тому числі майже 2 тис. авіаційних бомб.

Disqus Comments Loading...