Рубрики НовиниІгри

Розпізнавання віку для ігор: американське рейтингове агентство запросило схвалення регулятора

Опубликовал
Андрей Русанов

ESRB, американська неурядова агенція, яка виставляє рейтинг ігор, хоче затвердити розпізнавання віку гравців за обличчям. Відповідну пропозицію подано американському регулятору FTC, який зараз вивчає громадську думку щодо питання.

Організація, разом з компанією Yoti, що займається цифровою ідентифікацією, та SuperAwesome, яка належить Epic Games і займається молодіжними цифровими медіа, звернулися до FTC з проханням затвердити «підданий перевірці механізм батьківської згоди» під назвою Privacy-Protective Facial Age Estimation.

Працює це так: хтось з батьків робить селфі за допомогою модуля автоматичного захоплення облич, яке потім аналізується системою, щоб переконатися, що це обличчя дорослого. Потім цей дорослий може надати дітям будь-які необхідні дозволи. Весь процес перевірки займає менше секунди, зображення видаляються безповоротно.

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

«Завантаження нерухомих зображень не приймається, а селфі, які не відповідають бажаному рівню якості для оцінки віку, відхиляються. Ці фактори зводять до мінімуму ризик обходу та того, що діти фотографуватимуть дорослих, які нічого не підозрюють», — йдеться у заявці.

Діти, які обдурили систему – далеко не найбільша проблема розпізнавання віку. Очевидний недолік всіх таких систем – точність. Люди можуть здаватися набагато молодшими або старішими за свій вік. І навіть людина з дуже малою ймовірністю відрізнить тінейджерів 16 та 18 років, шанс успіху можна порівняти з рандомом.

Інша проблема, з куди більшим суспільним резонансом – «расизм» систем розпізнавання облич. Дослідження у США показали, що люди азійського та афро-американського походження помилково ідентифікуються ними у 100 разів частіше, ніж білі.

Але ESRB відкидає побоювання щодо точності системи, заявляючи що відсоток помилок, пов’язаних зі статтю та тоном шкіри вкрай малий.

«Дані свідчать про те, що для осіб віком від 25 до 35 років 15 із 1000 жінок та 7 із 1000 чоловіків можуть бути неправильно класифіковані як ті, хто молодший за 25 років (і у них буде можливість перевірки з використанням іншого методу). Діапазон відмінностей за відтінком шкіри становить від 8 з 1000 до 28 з 1000. Хоча існує похибка, притаманна будь-якій автоматизованій системі, вона несуттєва, особливо порівняно з перевагами».

Розпізнавання віку не позиціюється як заміна наявних систем. ESRB пропонує його як додатковий необов’язковий метод перевірки, корисний для людей, які не мають посвідчення особи з фотографією.

ESRB скерувала запит ще 2 червня, але про це стало відомо лише зараз, коли FTC організувала опитування громадської думки, яке триватиме до 21 серпня.

Джерело: Tom’s Hardware

Disqus Comments Loading...