Рубрики Новини

Розробник ігор Playrix повністю припиняє діяльність в росії та білорусі

Опубликовал
Вадим Карпусь

Заснована в росії компанія Playrix, яка займається розробкою мобільних ігор, вирішила залишити ринки росії та білорусі через вторгнення в Україну. Нагадаємо, компанію було створено у 2004 році братами Ігорем та Дмитром Бухманами у Вологді. З 2013 року штаб-квартира Playrix знаходиться в Дубліні, Ірландія.

Як повідомляє ресурс AIN, Playrix планує повністю закрити всі свої офіси в росії та білорусі та припинити комерційну діяльність на цих територіях «для збереження стабільності групи Playrix». Загалом на початок 2022 року компанія нараховувала понад 1500 працівників у 25 офісах, розташованих в різних країнах світу. Playrix планує перевести працівників російських та білоруських офісів в інші країни. Поки що невідомо, коли саме відбудеться закриття офісів та ліквідація юридичних осіб в росії та білорусі.

За даними аналітичної платформи AppAnnie, російський ринок для Playrix був другим після американського по завантаженню їх ігор (15% від усіх завантажень). За різними оцінками, компанія отримувала від 7% до 40% свого загального прибутку саме з росії.

Раніше повідомлялося, що Playrix забороняє співробітникам обговорювати «спеціальну операцію в Україні» заради безпеки

Курс-професія "Web Design" від Skvot.
Для тих, хто давно хоче опанувати професію вебдизайнера, але не знає, з чого почати.Після 4 місяців навчання — старт в карʼєрі з двома кейсами у портфоліо.
Програма курсу і реєстрація

Джерело: AIN

Disqus Comments Loading...