Ryanair оголосила інвестплан відновлення авіагалузі України на $3 млрд – після відновлення авіасполучення планується здійснювати 600 рейсів щотижня

Опубликовал
Вадим Карпусь

Головний виконавчий директор авіакомпанії Ryanair Майкл О’Лірі провів зустріч з українськими урядовцями, під час якої було представлено інвестиційний план відновлення української авіаційної галузі. Його обсяг становить $3 млрд.

Зазначається, що в умовах війни ключовими є питання збереження придатності авіаційної інфраструктури та кваліфікації персоналу. Авіаперевізники зможуть відновити польоти, коли це дозволить безпекова ситуація.

«Проте вже зараз ми працюємо над рішеннями та інвестиційними планами, які дозволять швидко запустити літаки», – заявив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Інвестиційний план Ryanair включає базування до 30 нових літаків Boeing 737 MAX вартістю понад $3 млрд в 3 основних аеропортах України. План також передбачає повернення авіакомпанії до виконання польотів в Україні протягом до 8 тижнів після того, як це буде дозволено відповідними регуляторами з питань безпеки польотів. Передбачається, що після відновлення роботи в Україні компанія зможе виконувати:

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс
  • 600 рейсі на тиждень;
  • 50 маршрутів з Києва
  • 25 маршрутів з Одеси та Львова.

Крім того, Ryanair має намір відкрити щоденні внутрішні рейси між Києвом, Львовом і Одесою відразу після початку роботи відповідних аеропортів.

Загалом, протягом перших 12 місяців після повернення Ryanair готова запропонувати понад 5 млн місць для перевезення пасажирів, як міжнародними рейсами, так і всередині країни.

Джерело: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Disqus Comments Loading...