Ринок смартфонів у Китаї впав на 3% попри 37% зростання Huawei

Опубликовал
Юрій Орос

У 3 кварталі 2023 року продажі смартфонів у Китаї знизилися на 3%, що може свідчити про те, що ринок наближається до дна, повідомляє Counterpoint Research. Майже всі виробники знизили продажі, але не Huawei, яка повертається до рейтингів найпопулярніших виробників у себе в країні.

Завдяки успіху Mate 60 на власному процесорі Kirin 9000S продажі Huawei зросли на 37% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

Позитивна динаміка продажів ще у двох компаній. Актуального лідера HONOR (що колись була суббрендом Huawei) та Xiaomi, чиї продажі зросли завдяки численним акціям та знижкам. Apple втратила частку в 3 кварталі через менший попит на iPhone 15, зумовлений зниженням ціни на iPhone 14 у 1 та 2 кварталах цього року, тож потенційні покупці не дочекалися наступного покоління.

Huawei був найбільшим у світі виробником смартфонів, поки його частка на ринку та бізнес не скоротилися від американських санкцій, запроваджених у 2019 році. Вони відрізали компанію від ключових технологій, зокрема для створення напівпровідників.

Гігант зі штаб-квартирою в Шеньчжені розробляє власні чипи Kirin, які виробляла тайванська TSMC. Але американські правила не давали змоги TSMC виробляти продукти Huawei, яка також не могла отримати доступ до технологій для 5G. У результаті телефони Huawei втратили свою популярність серед споживачів.

Але у вересні Huawei випустила в Китаї новий Mate 60 Pro з сучасним 7-нм процесором і підтримкою 5G — чого американські санкції прагнули уникнути. Це викликало великий інтерес серед китайських споживачів, за перші шість тижнів Huawei продала 1,6 мільйона одиниць.

Певний час Huawei була єдиним реальним конкурентом Apple у високому сегменті ринку смартфонів у Китаї. Її повернення може створити нові виклики для Apple в цій країні, передає CNBC. Але на думку аналітиків, якщо новий чип Huawei встановить у телефони середнього та нижчого класу, компанія може відібрати частку ринку і повернутися до п’ятірки лідерів.

Disqus Comments Loading...