Рубрики Новини

Samsung вироблятиме 3-нм чипи для NVIDIA, Baidu, Qualcomm та IBM – компанія виграє від напруженості між США і Китаєм

Опубликовал
Андрей Русанов

Компанія Samsung буде використовувати свій передовий виробничий процес для виготовлення чипів чотирьох відомих технологічних компаній. Гонитва з TSMC, найбільшим у світі виробником процесорів, продовжується, тоді як геополітичні конфлікти порушують колишній економічний баланс. Згідно з неназваними джерелами у галузі, NVIDIA, Qualcomm, IBM та Baidu використають новітній виробничий процес південнокорейської компанії для виведення на ринок майбутніх продуктів.

Samsung використовує нещодавно представлений 3-нанометровий вузол для постачання процесорів у великих кількостях з 2024 року. Компанія розпочала масове виробництво 3-нм чипів ще у червні. У Samsung впевнені, що їхня новітня технологія виробництва значно підвищує енергоефективність (45%) та продуктивність процесорів (23%) у порівнянні з техпроцесом 5-нм. 3-нм процес другого покоління вже знаходиться у розробці – компанія заявляє, що бачить ще багато можливостей для подальшого підвищення ефективності та продуктивності.

Південнокорейська компанія є другим за потужністю виробником чипів, поступаючись лише TSMC – частка останньої на ринку приблизно втричі перевищує виробництво Samsung. TSMC працює над розширенням своїх потужностей за межами Тайваню та розпочала відкриття нових заводів у США. Samsung вже володіє заводами в Південній Кореї (Гіхін, Хвасон, Пхентхек), США (Остін, Тейлор) та Китаї (Сіан).

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Samsung – визнаний лідер у сфері виробництва пам’яті, а поточна геополітична ситуація може допомогти їй випередити TSMC та конкурувати із надгігантом на рівних. Багато великих технологічних компаній шукають нових партнерів щоб зменшити свою залежність від китайських виробників на тлі дипломатичного та економічного конфлікту між Вашингтоном та Пекіном.

Джерело: TechSpot

Disqus Comments Loading...