СБУ викрила інтернет-пірата, який підпільно транслював російські телепрограми в Україні та завдав збитків у майже 290 млн грн

Опубликовал
Вадим Карпусь

Кібердепартамент Служби безпеки України у співпраці з ініціативою «Чисте небо» виявив порушення авторських прав на загальну суму збитків у майже 290 млн грн. При цьому затриманий підозрюваний не лише незаконно поширював на платній основі контент українських телеканалів, але також організував ретрансляцію в Україні російського телебачення, що заборонене в нашій країні та визнане ворожою пропагандою.

Підозрюваний облаштував у власному помешканні підпільний «ретрансляційний центр» зі спеціальним програмним забезпеченням. Він пропонував своїм клієнтам платну «підписку» на перегляд українських каналів та підсанкційних каналів російського телебачення, зокрема, прокремлівських пропагандистських рупорів «росія-24», «звезда» і «росія сьогодні». Онлайн-ефіри забезпечували дві інтернет-платформи, які підозрюваний також використовував для реклами відеопослуг.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти злочинних дій фігуранта. Під час обшуків за адресою проживання підозрюваного виявлено комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності і ПЗ, яке декодувало телеканали при їх ретрансляції. Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину і направлено обвинувальний акт до Оболонського районного суду м. Києва. Найближчими днями питання притягнення порушника до кримінальної відповідальності буде вирішувати суд.

Disqus Comments Loading...