Сервіс відкладених платежів Klarna звільнив 10% співробітників відеодзвінком

Опубликовал
Максим Григор'єв

Шведська компанія Klarna, яка працює за принципом «‎купуй зараз, сплачуй пізніше», звільняє 10% своїх співробітників. Про це генеральний директор Себастьян Семйонтковський повідомив співробітників у понеділок за попередньо записаним відеодзвінком. Наразі у компанії працює близько 7000 співробітників, і 10-відсоткове скорочення означає, що під скорочення підпадає приблизно 700 працівників.

Інтерес до продуктів із відстроченням платежу дещо знизився, оскільки споживачі відчули себе більш обмеженими у фінансових засобах, а юристи у США минулого року почали розслідувати плани відстрочення платежів. За повідомленнями, компанія Klarna шукає додаткові джерела фінансування, можливо з нижчою оцінкою.

«Коли восени минулого року ми становили бізнес-плани на 2022 рік, це був зовсім інший світ, ніж той, у якому ми перебуваємо сьогодні», – сказав Семйонтковський у відеоролику, згідно з наданою компанією розшифровкою.

Серед причин кризи він також назвав «війну в Україні, зміну споживчих настроїв, різке зростання інфляції, крайню волатильність фондового ринку та ймовірну рецесію».

Онлайн-курс "Арт Менеджер" від Skvot.
Навчіться шукати фінансування та планувати бюджет, керувати командою, запускати артпроєкти та пітчити їх так, щоб великі компанії захотіли колабитися.
Детальніше про курс

Оцінка вартості технологій загалом знижується. Але компанії «купуй зараз, сплачуй пізніше», які стали особливо популярними під час пандемічного буму електронної комерції, особливо постраждали; Акції компанії Affirm, яка вийшла на біржу минулого року, впали на 75%.

Декілька подібних стартапів все ще оголошують про великі раунди фінансування, але розслідування, проведене Бюро з фінансового захисту споживачів, показує, що купівельна спроможність, що зросла, може бути ризикованою для деяких споживачів, і посилило контроль.

Інвестори також уважно стежать за своїми вкладеннями. Минулого тижня газета Wall Street Journal повідомила, що компанія Klarna шукає ще $1 млрд фінансування при оцінці в $30 млрд. Це більш ніж на третину менше ніж пікова оцінка Klarna в $46 млрд минулого року. SoftBank, великий інвестор Klarna, щойно зафіксував річний збиток у розмірі $13 млрд і заявив, що скоротить інвестиції.

За словами Семйонтковського, звільнені європейські співробітники отримають компенсацію, хоча поки неясно, яким чином. Вихідна допомога для співробітників в інших регіонах буде відрізнятися. У Klarna працює близько 5 тис. людей, згідно з даними вебсайту компанії.

Disqus Comments Loading...