Шанувальники Stadia знаходять способи бездротового використання контролера з іншими пристроями

Опубликовал
Андрей Русанов

Напередодні січневого закриття Stadia шанувальники сервісу знаходять нові засоби використання фірмового контролера. Його можна використовувати з ПК, Mac та смартфонами через дротове підключення, бездротове з’єднання через Bluetooth можливо лише з платформою Stadia. Це не зупинило фанатів, які розробляють обхідні шляхи використання контролеру без дротів.

Один із методів передбачає застосування пристрою Android як передавача. Минулого року відеоблогер LateStageTech продемонстрував, як його застосунок Wiredless Pro дозволяє користувачам підключати дротові контролери до пристрою Android, котрий потім відправляє сигнал на ПК.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Потім, у жовтні цього року Benjaninja продемонстрував, що цей метод працює з контролерами Stadia, хоча і з застереженнями – у демонстрації жодна з тригерних кнопок не розпізнавалася. При цьому необхідне фізичне з’єднання контролера з пристроєм Android, що, строго кажучи, не є повністю бездротовим варіантом.

Інший метод був запропонований інженером Партом Шахом, хоча він доступний лише на ПК і вимагає трохи більше зусиль для реалізації. Необхідно встановити Python 3 на ПК та завантажили версію 1.2.0 програмного забезпечення Шаха з GitHub. Потім потрібно завантажити ZIP-файл та запустити його з ім’ям server.exe. На панелі завдань ПК з’явиться піктограма Stadia, що веде до URL-адреси, яку потрібно ввести в браузері на пристрої Android, підключеному до контролера Stadia. Цей метод теж вимагає дротового підключення, однак у даному випадку всі кнопки працюють.

Користувачі Stadia попросили Google відкрити можливості Bluetooth контролеру  Stadia, щоб спростити підключення до сторонніх пристроїв. У Google почули ці запити та вивчають можливість відповідного оновлення прошивки. На даний момент провідне підключення все ще залишається єдиним простим та універсальним методом.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...