Рубрики НовиниКіно

«Щасливий випадок»: останній фільм великого Вуді Аллена в українському прокаті — з 28 грудня

Опубликовал
Катерина Даньшина

Перша франкомовна і загалом 50-та робота 87-річного режисера знята у Парижі та його передмістях, і за версією The Guardian є «‎найкращою робою Аллена за останнє десятиліття».

У центрі сюжету — красива молода парижанка Фанні (Лу де Лааж) в якої здавалось би є все: чоловік… і коханець, який одночасно є її старим шкільним другом (Нільс Шнайдер). Однак законний обранець (Мелвіль Пупо) починає щось підозрювати, і має кілька скелетів у шафі, які допоможуть йому розібратися із необачною парою.

Сам Вуді Аллен описує своє творіння, як «історію романтики, пристрасті та насильства у сучасному Парижі».

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

87-річний режисер за свою кар’єру отримав кілька премій «Оскар» та рекордні 16 номінацій в категорії сценаріїв. Також в Аллена є численні «Золоті глобуси» та почесні нагороди від Каннського та Венеціанського фестивалів. Стрічки режисера зібрали лише у першому прокаті не менше $600 мільйонів. Найбільш успішними визнані «Енні Голл», «Манхеттен», «Кулі над Бродвеєм», «Матч Пойнт», «Вікі Крістіна Барселона», «Опівночі в Парижі», «Жасмін» та «Колесо Чудес».

Головні ролі в прощальному фільмі режисера зіграли топові зірки французького кіно: де Лааж — володарка Міжнародної премії «Еммі» та двократна номінантка головної кінопремії Франції «Сезар», відома роботою в «Паралельних світах Джулії» та «Чорному ящику»; а Пупо («Офіцер та шпіон», «Одного чудового ранку», «Літо 85») є чотириразовим номінантом на «Сезар» та має відзнаки від Каннського кінофестивалю та Берлінале.

Найбільше титулованою акторкою серед касту є Валері Лемерсьє («Голос кохання», «Працівник року», «Астерікс та Обелікс у Британії»), яка має три премії «Сезар». Власну премію «Сезар»та відзнаку Канського фестивалю також має й Нільс Шнайдер («Банди Парижу», «Сібілл» та «Полуничка»).

В Україні стрічка «‎Щасливий випадок» стартує до новорічних свят — із 28 грудня 2023 року.

Трейлер (український дубляж)

Постер

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Катерина Даньшина