Рубрики НовиниСофт

Google підключив штучний інтелект для створення коротких анотацій до статей

Опубликовал
Катерина Даньшина

Скорочену версію статей в Google можна переглянути в програмах на iOS та Android, але згодом функцію запустять і для десктопу.

Новий пошук Google на основі генеративного штучного інтелекту (Google Search Generative Experience) отримує важливу функцію: узагальнення довгих статей, які ви переглядаєте в інтернеті. Можливість доступна як «ранній експеримент» у програмі Search Labs (ви отримаєте доступ до неї, якщо ви вже ввімкнули SGE).

Спочатку функція запрацює в програмах Google на Android та iOS, але «найближчими днями» її додадуть у браузер Chrome на настільному комп’ютері.

Для того, щоб переглянути ключові моменти зі статті, достатньо торкнутися спеціального значка внизу екрана. Функція призначена для роботи «тільки зі статтями, які є у вільному доступі в Інтернеті»; Google каже, що не працюватиме з вебсайтами, які видавці позначають як платні.

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

Інше покращення стосується категоризації статей: відтепер Google розподілятиме результати пошуку на теми – наприклад, наука, економіка та історія.

«Ми вважаємо, що ці можливості можуть бути особливо корисними, коли ви вивчаєте щось нове або складне, але вони також можуть стати в пригоді для інших завдань, як-от пошук нового рецепту або дослідження великої покупки», – кажуть в Google.

Наступне оновлення SGE зможе показати визначення для певних складних термінів у тексті, наданому пошуком. Вище на прикладі деякі слова виділена, а коли користувач наводить курсор на текст, біля слів «‎протон» або «‎періодична таблиця» з’являється анонс з посиланням на сторінку Вікіпедії чи інших сайтів.

Disqus Comments Loading...