ШІ, програмування, монтаж відео: Мінцифри та Міносвіти запустили оновлену шкільну інформатику

Опубликовал
Вадим Карпусь

Міністерство цифрової трансформації повідомило про перезапуск шкільного предмету «Інформатика». Фахівці працювали над цим проектом понад 2 роки.

Відтепер «Оновлена інформатика — IT-студії» орієнтована на здобуття знань та навичок, актуальних сьогодні. Замість гри в «Сапера» чи малюнків у Paint учні опановують штучний інтелект, монтаж відео, основи програмування та багато іншого. Оновлений предмет вже протестували в 50 школах (приблизно 3 тис. учнів), а надалі планується масштабувати його на всю Україну.

«ІТ-студії — це новий підхід до викладання та вивчення інформатики в школах. Діти використовують на уроках сучасні технології, вчать мови програмування, розвивають актуальні цифрові навички. Також це сучасний формат контенту — анімовані відео, презентації та локалізовані матеріали. Після успішного завершення пілоту ми масштабуємо програму оновленої інформатики в усі освітні заклади. Наша мета — впровадити освітні ресурси ІТ-студій для 4 млн українських школярів», — пояснює Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації.

Зараз матеріали «Оновленої інформатики — IT-студій» готові до використання у всій системі загальної середньої освіти, як у початковій, так і в базовій та старшій школі. Вони є гнучкими для застосування відповідно до вибраної вчителем навчальної програми. 26 вересня відбулася презентація «Оновленої інформатики — IT-студій» разом з оновленими матеріалами для всіх учасників навчального процесу. На платформі «Дія.Освіта» вже запустили модуль з матеріалами оновленої інформатики, який пропонує:

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація
  • інтерактивні вправи,
  • тестові завдання,
  • відео з провідними ІТ-експертами,
  • мотиваційні скринкасти,
  • анімаційні відео.

Проєкт «Оновлена інформатика — IT-студії» реалізується з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України та Міністерства освіти і науки України в межах програми EU4DіgitalUА, що фінансується Європейським Союзом.

Джерело: Мінцифри

Disqus Comments Loading...