Рубрики Новини

Silk Sonic, Олівія Родріго, Foo Fighters та Володимир Зеленський — головні зірки «Греммі»

Опубликовал
Максим Григор'єв

У США на вихідних відгриміла 64-та церемонія «Греммі», на якій назвали найкращих музикантів року та включили запис зі зверненням президента України Володимира Зеленського англійською.

Виступ українського президента запустили у середині церемонії. Володимир Зеленський звернувся до всієї музичної індустрії із проникливою промовою.

«Війна. Що може бути більш протилежним до музики? Тиша зруйнованих міст та вбитих людей. Наші діти малювали ракети, що летять, а не зірки, що падають. Понад 400 дітей отримали поранення та 153 дитини загинули. І ми ніколи не побачимо, як вони малюють».

Володимир Зеленський

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Після виступу Президента України на сцену вийшов Джон Ледженд, який виконав пісню «Free» з українськими музикантами Мікою Ньютон та Сюзанною Іглідан, а також поетесою Любою Якимчук.

Головними тріумфаторами церемонії став дует Бруно Марса та Андерсона Паака – Silk Sonic. Музикантів відзначили за найкращу пісню року, найкращу R&B-пісню, найкращий запис року та за найкраще R&B-виконання.

Композитор і співак Джон Батіст отримав «Греммі» за найкращий альбом року, найкраще виконання та пісню у традиційних американських жанрах та за найкращий саундтрек для візуальних медіа.

Також зіркою церемонії стала Олівія Родріго, яка з шести номінацій здобула нагороди як найкращий молодий артист, за найкраще сольне попвиконання та за найкращий попальбом.

Foo Fighters отримали нагороди за найкращий рок-виступ і найкращі рок-пісню та рок-альбом.

11-разова номінантка на «Греммі» соул-співачка Джазмін Салліван отримала нагороду за найкращий R&B-альбом.

Репер Tyler, the Creator став володарем «Греммі» за найкращий реп-альбом, а Каньє Вест та Jay-Z розділили нагороду за найкращу реп-пісню.

Загалом церемонія пройшла без скандалів, на відміну від «Оскара», де не дали виступити Зеленському, а головною подією стал ляпас Вілла Сміта.

Disqus Comments Loading...