Скасування Core i3, i5, i7, i9 затримується: нові назви процесорів Intel існуватимуть поряд зі старими у 14-му поколінні

Опубликовал
Андрей Русанов

Intel підтвердила ребрендинг своїх процесорів, але виявилось, що є нюанси. Нові чипи Core Ultra 5, 7, 9 та Core 3, 5, 7 будуть співіснувати у межах одного покоління з традиційними Intel Core i3, i5, i7, i9.

Річ у тому, що компанія вирішила таким чином поділити процесори з різними ядрами у складі майбутнього 14-го покоління. Китайське відділення Intel поділилося інформацією про це у соціальної мережі Bilibili, разом с тим підтвердивши вихід Raptor Lake Refresh Нові процесори будуть йменуватимуться так:

  • Core Ultra 5/7/9 – Meteor Lake
  • Core 3/5/7 – Raptor Lake-U Refresh
  • Мобільні Core i – Raptor Lake HX Refresh
  • Настільні Core i – Raptor Lake S Refresh

Видно, що слово Ultra виокремлює процесори Meteor Lake, що хоч якось дозволить розібратися у новій системі. Імовірно, вони отримають і новий сокет – невідомо, чи торкнеться це оновлених Raptor Lake. Як і AMD раніше, Intel змішала чипи різних архітектур в одному поколінні, намагаючись завуалювати це заплутаним неймінгом. Але все ж необхідно дочекатися офіційного глобального анонсу Raptor Lake Refresh.

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше

Джерело: VideoCardz

Disqus Comments Loading...