Складаний смартфон Pixel Fold вийшов з ладу всього через 4 дні використання — не витримав дисплей

Опубликовал
Вадим Карпусь

Рон Амадео, автор ресурсу Arstechnica, поділився результатом свого нетривалого використання нового смартфона Google Pixel Fold. Пристрій не зазнавав будь-яких негативних впливів, не падав та не зазнавав впливу значної кількості піску, він не пройшов через роки експлуатації й не зазнав фізичного зносу. Смартфон використовувався дуже незначно, і він все одно зламався лише за 4 дні.

Судячи з усього, причиною виходу з ладу став не брак виробництва, а прорахунки інженерів під час розробки складаного смартфона – нового типу пристрою для інженерів Google. Пристрій втратив працездатність через поломку гнучкого OLED дисплея. Спочатку перестали працювати нижні 10 пікселів екрана, утворивши білу лінію з пікселів зі 100-відсотковою яскравістю. Також перестала реагувати на дотик вся ліва половина складаного дисплея. Ще за годину вгору по дисплею почав рости білий градієнт.

Зазначається, що при створенні гнучких OLED дисплеїв виробники покривають панель «надтонким склом», яке досить тонке і гнучке, щоб витримати процес складання, хоча і не дуже міцне. Для забезпечення додаткового захисту дисплей покритий додатковим пластиковим шаром.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

Цей пластиковий шар має вирішальне значення для виживання OLED дисплея, але він не тягнеться до країв екрана. По периметру дисплея залишається невеликий проміжок, де немає пластикового шару, а просто відкрита OLED-панель. Більшість очікує, що складаний смартфон може зламатися в місці складки дисплея, де екран зазнає найбільшого навантаження. Але проаналізований екземпляр «помер» через пошкодження цього відкритого фрагмента OLED.

При закритті дисплея туди потрапила найдрібніша тверда частка. В результаті тиску з іншого боку корпусу виявилося достатньо, щоб ця частка проколола OLED панель. Рон Амадео не бачив і не відчував нічого підозрілого під час закриття дисплея. Лише оглянувши прилад із лупою, він знайшов, де був прокол. Також він додає, що ця невелика відкрита ділянка дисплея між краєм захисного пластикового шару та рамкою дисплея служить жолобом для збирання пилу та сміття. Саме тут, у найменш захищеному місці панелі, накопичуються різні мікроскопічні частинки, які можуть призвести до проколу.

Ще одна проблема полягає в тому, що в Pixel Fold має рамки дисплея майже врівень з панеллю. У випадку складаних пристроїв слід звертати увагу не тільки на товщину рамок, а й на їхню висоту.

Рамки на деяких складаних пристроях мають певну висоту. Тому коли екран закривається, між двома половинами дисплея все ще залишається невеликий прозір для захисту від роздавлювання невеликого шматочка сміття між половинками смартфона. Рамки Pixel Fold знаходяться майже на одному рівні із захисною плівкою екрана. Отже, коли ви закриваєте телефон, дві половини дисплея майже стикаються. Тому при закритті дисплея навіть із крихітною твердою частинкою на дисплеї відбулося продавлювання панелі. Якби рамки трохи височіли над панеллю, як в інших складаних смартфонах, невеликі частинки могли б там розміщуватись без загрози для панелі. Для порівняння, висота рамки Pixel Fold складає 0,3 мм, а Oppo Find N2 – 0,8 мм.

Джерело: Arstechnica

Disqus Comments Loading...