Рубрики НовиниАвто

Skoda Kodiaq 2024 року отримає гібридну версію із запасом ходу 100 км на електротязі

Опубликовал
Вадим Карпусь

У вересні 2016 року Skoda представила Kodiaq як більший аналог Volkswagen Tiguan. Потім у квітні 2021 року вийшла оновлена версія кросовера. Цієї осені очікується поява Skoda Kodiaq другого покоління, але вже зараз можна ознайомитися з майбутньою новинкою модельного ряду 2024 року. Інженери обрали еволюційний підхід до розробки цієї моделі, тому в ній не буде радикальних змін з погляду дизайну чи технічних характеристик.

Версія Skoda Kodiaq 2024 року в камуфляжі засвітилася на фотографіях, що дозволяє скласти попередню думку про дизайн. Новий Kodiaq має впізнаваний зовнішній вигляд і не використовує мову дизайну Modern Solid, яку Skoda підготувала для своїх електромобілів наступного покоління. В автомобілі, як і раніше, присутня подвійна фара, що обрамляє широкі фірмові грати радіатора. Вертикальні повітряні завіси, що виступають, в передньому бампері направляють повітряний потік для кращої аеродинаміки.

Також можна відзначити невеликий радарний датчик і стійки для дзеркал, які переміщені трохи нижче на дверях, імовірно, для покращення аеродинамічної ефективності. У плані розмірів Skoda Kodiaq другого покоління виявився на 61 мм довшим за свого попередника – довжина становить 4758 мм. Водночас колісна база залишилася незмінною і складає 2791 мм.

У задній частині Skoda Kodiaq 2024 року можна бачити більш пласкі задні ліхтарі. Імовірно, вони також розташовані на кришці багажника, що забезпечує доступ до місткого вантажного відсіку вантажу. У семимісній версії Kodiaq об’єм багажника складе від 340 до 845 літрів залежно від того, складені сидіння чи ні. У п’ятимісній моделі максимальний об’єм може досягати 910 літрів, що на 75 літрів більше, ніж у першого покоління. У пасажирів третього ряду тепер на 15 мм більше місця над головою ніж раніше.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Skoda Kodiaq другого покоління буде доступна з різними версіями двигунів:

  • М’який гібрид з 1,5-літровим двигуном TSI потужністю 150 к.с. з переднім приводом та 7-ступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням;
  • Повнопривідна версія з 2-літровим TSI двигуном потужністю 204 к.с. та коробкою передач DSG;
  • Передньопривідна версія з 2-літровим двигуном TDI потужністю 150 к.с. з автоматичною коробкою передач із подвійним зчепленням;
  • Повнопривідна версія з 2-літровим двигуном TDI потужністю 193 к.с. з автоматичною коробкою передач із подвійним зчепленням.

Також вперше для кросоверів Skoda, Kodiaq отримає версію гібрида, що підключається, з 1,5-літровим TSI двигуном і електродвигуном загальною потужністю 204 к.с. Ця версія комплектується 6-ступінчастою коробкою передач DSG. Завдяки акумуляторній батареї на 25,7 кВт-год автомобіль пропонуватиме запас ходу на електротязі близько 100 км. Батарею можна заряджати постійним струмом потужністю до 50 кВт та змінним струмом потужністю до 11 кВт.

Новий кросовер Skoda Kodiaq 2024 отримає повністю світлодіодні матричні фари, 12,9-дюймовий сенсорний екран, 10,25-дюймову цифрову панель приладів та проєкційний дисплей. Також повідомляється про функцію віддаленого паркування, доступну через додаток для смартфона, покращені системи Emergency Assist і Traffic Jam Assist. Адаптивний круїз-контроль (з функцією Stop&Go) працюватиме на швидкості до 60 км/год.

Офіційна презентація Skoda Kodiaq другого покоління відбудеться восени – разом із Superb наступного покоління у кузові ліфтбек та універсал.

Джерело: motor1

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Вадим Карпусь