Snapdragon 8+ Gen 1 — покращена версія флагманського процессора Qualcomm (на 10% вища продуктивність CPU при зниженому на 15% енергоспоживанні)

Опубликовал
Вадим Карпусь

Процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 є найпродуктивнішим пристроєм для платформи Android у 2022 році. На його основі випускаються цьогорічні флагманські смартфони. Але якщо комусь здасться недостатньою продуктивність цього чіпа, компанія підготувала до випуску версію Snapdragon 8 Plus Gen 1 з покращеними характеристиками.

Як заявляє виробник, процесор Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 забезпечує приріст продуктивності CPU на 10% та має на 10% збільшену частоту GPU. Попри приріст продуктивності, новинка використовує на 15% менше енергії. Це має забезпечити «близько 1 години» додаткової автономності в іграх або близько 50 хвилин активності у соціальних мережах.

Qualcomm заявляє, що її вдалося підвищити енергоефективність CPU та GPU до 30%, а також підвищити показник продуктивності на ват при виконанні завдань ШІ на 20%. Ще виробник заявляє про більш стабільну продуктивність нового чіпа. Теоретично він підтримує високу тактову частоту довше, оскільки менше нагрівається. Але на практиці багато залежатиме від реалізації системи охолодження в конкретному смартфоні. Qualcomm не уточнює, внаслідок чого вдалося досягти підвищення ефективності процесора.

Онлайн-курс "Архітектура високих навантажень" від robot_dreams.
Досвід та інсайти від інженера, який 12 років створює програмне забезпечення для Google.
Програма курсу і реєстрація

Новий процесор Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 буде доступним на ринку разом зі своїм попередником. Готові пристрої від 15 брендів на його основі з’являться у продажу третьому кварталі цього року.

Додатково Qualcomm анонсувала новий процесор Snapdragon 7 Gen 1. Він пропонує приріст графічної продуктивності на 20% у порівнянні з попередником. Він також підтримує функції, орієнтовані на геймерів, наприклад Adreno Frame Motion Engine, яка покликана забезпечити більш плавне зображення геймплею внаслідок інтерполяції кадрів. Хоча як основа для ігрових смартфонів все ж таки призначений чіп Snapdragon 8 Plus Gen 1. Про використання нового процесора Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 поки що заявили лише компанії Honor, Oppo і Xiaomi. Перші пристрої на його основі з’являться вже цього кварталу.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...