Snapdragon X Elite для ПК: 12 ядер Oryon та GPU Adreno з 2-кратною перевагою над процесорами x86

Опубликовал
Вадим Карпусь

Нещодавно Qualcomm анонсувала нову серію процесорів для ПК, яка повинна конкурувати з Apple M – Snapdragon X. Тепер з’явилися відомості, що офіційна назва високопродуктивного процесора на базі ядер Oryon – Snapdragon X Elite. У мережі вже опублікували його попередні характеристики, включаючи CPU та GPU. Передбачається, такий чип буде вдвічі продуктивнішим за процесори на базі мікроархітектури x86.

Судячи з наявної інформації, опублікованої першопочатково ресурсом Windowsreport, процесор Snapdragon X Elite містить 12 обчислювальних ядер. Проте щодо конфігурації відомості розходяться. За одними даними, всі 12 ядер будуть високопродуктивними. За даними інших джерел, високопродуктивними будуть 8 ядер, а решта 4 – енергоефективними.

Чипу також приписують підтримку оперативної пам’яті LPDDR5X із пропускною здатністю до 136 ГБ/с. Також йдеться про наявність блоку NPU з продуктивністю 45 TOPS та неназваного графічного ядра Adreno з продуктивністю 4,6 TFLOPS. Повідомляється, що пристрій зможе виводити зображення на 3 монітори з роздільною здатністю 4K. Також йдеться про підтримку Wi-Fi 7 та наявність модема 5G.

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Витік стверджує, що конфігурація CPU і GPU в Snapdragon X Elite вдвічі швидша, ніж процесори x86. Не уточнюється, з яким саме x86 процесором проводиться порівняння. За версією джерела, Qualcomm може мати на увазі процесор Intel Raptor Lake із 96 блоками EU та TDP 28 Вт, оскільки його максимальна продуктивність становить 2,3 TFLOPS.

Захід Qualcomm Snapdragon Summit заплановано на 24 жовтня. Ймовірно, компанія поділиться на ньому докладнішими відомостями про процесор Snapdragon X Elite.

Джерело: wccftech

Disqus Comments Loading...