Рубрики НовиниСофт

Sony безповоротно витрачає мільйони, щоб утримати передплатників — тільки 5-тижневий безкоштовний доступ до гри Ark: Survival Evolved коштував компанії $3,5 млн

Опубликовал
Катерина Даньшина

У нинішньому поколінні “консольних війн” багато залежить від сервісів передплати Sony і Xbox, можливо, навіть більше, ніж будь-коли. Це припущення підтверджують обидві компанії, які нещодавно провели реструктуризацію PlayStation Plus та Game Pass, а деякі заявки, подані до Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC) ще більше змушують у цьому переконатися.

У вересні Snail Games (незалежний розробник та видавець, найбільш відомий за грою Ark: Survival Evolved) подала до SEC форму S1 – реєстраційну заяву приватних компаній, які планують стати публічними. Snail стверджує, що в 2021 році переважна частина її доходів була отримана від цифрового продажу через онлайн-платформи, такі як Steam, Xbox Live і PlayStation Network.

Однак найбільше уваги у заявці привертає інформація про те, що у листопаді 2021 року Sony заплатила 3,5 мільйона доларів, щоб зробити Ark безкоштовним для учасників PlayStation Plus на п’ять тижнів. Контракт передбачав, що гра має відповідати певним “зобов’язанням щодо виконання”, зокрема “має генерувати певну кількість завантажень, щоб отримати загальну суму, обумовлену в контракті”. Безкоштовний період для передплатників розпочався 1 березня 2022 року, і Snail заявила, що виконала свої зобов’язання у перший ж день.

Sony заплатила 3,5 мільйона доларів, не отримавши нічого натомість – крім надії на те, що гра допоможе зберегти поточних підписників і, можливо, залучити “парочку” нових. Тим не менш, компанія не самотня в тому, щоб “розщедритися” за привілей пропонувати Ark безкоштовно клієнтам.

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Microsoft уклала ліцензійну угоду зі Snail у 2018 році, щоб запропонувати цю гру для Game Pass. Snail детально не згадала доходи минулих років, проте зазначила, що Ark 1 заробила 2,5 мільйона доларів лише за перші два квартали 2022 року. Видавець також отримав ще 2,3 мільйона доларів від Xbox цього року, позначених як “відкладений дохід” для Ark 2, реліз якої відбудеться наступного року.

І це цифри, які демонструє лише одна гра – Sony пропонує до 5 безкоштовних ігор на місяць для передплатників PS Plus. Грунтуючись на даних Ark, можна стверджувати, що Sony витрачає від 7,5 до 17,5 мільйонів доларів на місяць на те, щоб підписники PS + залишалися задоволеними.

Sony і Microsoft витрачають мільйони доларів на місяць на ігри, які не приносять їм прямого доходу, таким чином роблячи ставку на сервіс передплат – щоб прибуток від цих привілеїв не просто утримувався, але й стрімко зростав.

Джерело: Techspot

Disqus Comments Loading...