Sony очікує відновлення на ринку смартфонів тільки у 2024 році ─ після завершення кризи в Китаї та США

Опубликовал
Вадим Карпусь

Sony переглянула свій прогноз щодо відновлення ринку смартфонів. Тепер компанія очікує на покращення ситуації не раніше 2024 року. Переглянути прогноз довелося після оцінки погіршення попиту з боку Китаю та США.

Раніше Sony висловлювала впевненість у відновленні світового продажу смартфонів у другій половині 2023 року. Але в останні тижні технологічні компанії говорять про млявий попит, оскільки Китай щосили намагається перезавантажити свою постковідну економіку, а інфляційний тиск впливає на витрати в інших країнах.

Sony – найбільший у світі постачальник сенсорів для камер смартфонів. Компанія провела брифінг з аналітиками, під час якого підвищила свій прогноз річних доходів. Водночас Sony наголосила на іграх і розвагах та попередила, що ринок смартфонів залишається в депресії. Ці коментарі збіглися за часом зі зниженням попиту на смартфони, комп’ютери та планшети Apple.

«Відновлення ринку смартфонів у Китаї відбувається повільніше, ніж ми очікували, а умови на ринку США погіршуються», – заявив аналітикам на брифінгу старший генеральний менеджер з фінансів Садахіко Хаякава. «Ми очікували, що ринок смартфонів почне відновлюватися з другої половини цього фінансового року, але тепер ми очікуємо, що це відбудеться не раніше, ніж наступного року».

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

Джерело: bloomberg

Disqus Comments Loading...