Sony PlayStation 5 Pro буде вдвічі швидшою за PS5 та вийде наприкінці 2024 року – інсайдер

Опубликовал
Андрей Русанов

Джерела Тома Хендерсона з Keytogaming кажуть, що Sony вже завершує розробку оновленої версії PS5, відомої як PlayStation 5 Pro. За традицією Sony використовувати кодові імена з «Матриці», всередині компанії новинка називається Project Trinity.

За даними, розробка консолі почалася на початку 2022 року, зараз Sony готує демоверсії для великих студій. Комплекти для розробки будуть надіслані їм до листопада цього року. Випуск PlayStation 5 Pro очікується наступного року, що підтверджує попередні чутки.

Консоль буде оснащена 30 процесорами робочої групи (WorkGroup Processors, WGP), що означає великі кластери ядер графічного процесора відповідно до термінології AMD. Це еквівалент 60 обчислювальним блокам (Compute Units) – у PlayStation 5 їх 36. Відеопам’ять новинки працює на швидкості 18 Гбіт/с, проти 14 Гбіт/с у PS5. Обсяг та шина пам’яті невідомі. Ось усі дані з витоку:

  • Кодове ім’я: Project Trinity
  • Кодове ім’я SoC: Viola
  • У розробці з початку 2022 року
  • Комплект для розробників вийде у листопаді
  • GPU 30 WGP та з пам’яттю 18000 МТ/с
  • Прискорене трасування променів
  • Вихід в листопаді 2024 року

Імовірно, PlayStation 5 Pro отримає підтримку ігор 8K та 4K з високою частотою кадрів. Зараз AMD працює над технологією FSR3 (FidelityFX Super Resolution 3), яка має забезпечити вдвічі більшу продуктивність, ніж FSR2. Це відкриє нові можливості для розробників ігор, дозволяючи їм підвищувати якість графіки та глибше впроваджувати трасування променів. Можливо, що консоль отримає графіку RDNA 3 або RDNA 3.5.

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

Торік у TCL згадали PlayStation 5 Pro, заявивши, що наступні версії Xbox та PlayStation повинна підтримувати контент 8K зі швидкістю 60-120 кадрів в секунду з продуктивністю, еквівалентною відеокарті Radeon RX 7700 XT. Поки що ні AMD, ні TCL нічого не додали до цієї інформації.

Джерела: Keytogaming, VideoCardz

Disqus Comments Loading...