Sony прозвітувала про продаж 19,3 млн PS5 і очікує нарощування темпів постачання вже цьогоріч

Опубликовал
Максим Григор'єв

Sony похвалилася загальним продажем PlayStation 5: 19,3 млн. консолей. Варто враховувати, що це лише показник вироблених ігрових приставок Sony. Попит, як і раніше, значно перевищує пропозицію, і найближчим часом ситуація не зміниться.

Японська компанія намагатиметься задовольнити попит цього року та розраховує виробити більше обладнання у порівнянні з минулим фінансовим звітним періодом. У 2021 році компанія не змогла виконати свій прогноз щодо постачання 14,8 млн. PS5.

У звіті Sony підтверджується, що минулого фінансового року виторг сегмента ігрових та мережевих послуг склав $20 млрд. Це сприяло зниженню прибутку у порівнянні з минулим роком на $2,65 млрд. Позитивними факторами стали сприятливий вплив валютних курсів та збільшення продажів обладнання PlayStation. Sony продала 7,8 млн PlayStation 5 у 2020 фінансовому році у порівнянні з 11,5 млн у 2021 фінансовому році. Компанія також продовжує шукати шляхи зниження витрат на виробництво консолей.

Sony очікує, що у 2022 фінансовому році доходи будуть значно вищими. Компанія також очікує зниження рентабельності та повідомляє інвесторів, що очікує зростання прибутку коштом збільшення продажів консолей та ігор. Але Sony також очікує, що їй доведеться витрачати більше на створення ігор у своїх студіях та покриття витрат на придбання Bungie. Ці фактори можуть призвести до зниження прибутку.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Але це не великий негативний фактор. Бізнес Sony PlayStation зараз більш прибутковий, ніж будь-коли у своїй історії. І якщо компанія використовує цей прибуток для інвестицій у розвиток сегмента в майбутньому, інвестори, ймовірно, сприймуть це як добрий знак для довгострокових перспектив корпорації.

Disqus Comments Loading...