Sony ZV-1F — компактна камера для відеоблогерів за ціною $500 (найдоступніша версія в лінійці)

Опубликовал
Вадим Карпусь

Компанія Sony представила ZV-1F – свою третю та найдоступнішу камеру для відеоблогерів. Вона позиціюється як «крок уперед», порівняно зі смартфонами.

Камера Sony ZV-1F містить 20,1-мегапіксельний сенсор Exmor Type-1, як і дорожча версія ZV-1. Але замість об’єктива зі змінною фокусною відстанню 24-70 мм у новинці встановлено ширококутний об’єктив із фіксованою фокусною відстанню 20 мм. Ширококутний об’єктив разом з поворотним дисплеєм дозволяють застосовувати камеру в тих випадках, коли користувачеві потрібно зняти самого себе.

Камера позбавлена ​​оптичної системи стабілізації, а покладається на електронну стабілізацію, яка призводить до 1,23-кратного кропу (що змінює фокусну відстань приблизно до 25 мм). Замість оптичного зуму можна скористатися цифровим збільшенням – 2-кратним для роздільної здатності 1080p та 1,5-кратним для 4K.

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс

Sony ZV-1F може записувати 8-бітне відео з роздільною здатністю 1080p з частотою до 120 кадрів за секунду та 4K з частотою 30 кадрів за секунду. Для запису звуку призначений спрямований мікрофон із комплектним вітрозахистом, що дозволяє виділити голос користувача навіть під час знімання на вулиці.

У пристрої реалізовано ряд можливостей для відеоблогерів, включаючи перемикач для розмиття фону, вертикальне знімання та функцію Shot Mark, яка дозволяє знімати 15-, 30- або 60-секундні кліпи та відправити їх на смартфон через застосунок Sony.

Камера Sony ZV-1F оснащена контастною системою автоматичного фокусування, світлодіодом на передній панелі для сповіщення про фільмування, слотом для картки пам’яті UHS-1. Пристрій має масу 256 г. Світлочутливість регулюється в діапазоні ISO 125-12800. Новинка надійде у продаж 24 жовтня за ціною $500.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...