Сотні NVIDIA RTX 4090 з розплавленими роз’ємами ремонтують щомісяця, користувачі не винні – сервіс NorthridgeFix

Опубликовал
Андрей Русанов

Каліфорнійський ремонтний сервіс NorthridgeFix щотижня приймає на ремонт від 20 до 25 відеокарт NVIDIA GeForce RTX 4090 з розплавленими роз’ємами. Майстер з ремонту стверджує на YouTube, що кожного місяця він має ремонтувати близько сотні відеокарт RTX 4090 з цією несправністю. Він наполягає, що роз’єми плавляться не з провини користувачів, а внаслідок конструктивного недоліку.

Щоб проілюструвати, скільки відеокарт RTX 4090 надходить на ремонт, ремонтник сказав, що йому довелося придбати респіратор та очищувач повітря, щоб не нашкодити своєму здоров’ю, коли він лагодить розплавлені роз’єми.

«Ми отримуємо їх так багато, що я купив собі цю маску, щоб мені не доводилося відчувати запах горілого від цих проводів. Тут тхне феєрверком, помноженим на десять. Це нездорово, постійно відчувати запах горілих роз’ємів».

У листопаді 2022 року NVIDIA заявила, що їй відомо лише про 50 випадків несправності та що вони вийшли з ладу через те, що не були повністю підключені до відеокарти.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

«Тепер можна з упевненістю сказати, що розплавлений роз’єм 4090 не є проблемою користувача. Ми багато разів обговорювали це в минулому, але я хочу востаннє зазначити, що це не помилка користувача».

Новий роз’єм 12V-2×6 усуває головний недолік 12VHPWR, погану фіксацію, та має інші конструктивні покращення.

Джерело: Tom’s Hardware

Disqus Comments Loading...