Spotify запускає автоматичне розшифрування подкастів та опис їхнього змісту

Опубликовал
Володимир Скрипін

Команда Spotify анонсувала широке розгортання автоматичного розшифрування подкастів — «найближчими тижнями» нова і потенційно дуже корисна функція стане доступною більшій кількості авторів.

Розшифровку подкасту слухачі зможуть переглядати прямо під час прослуховування того чи іншого епізоду — змахнути вверх програвач та перейти у розділ «Читати» (анімація нижче). Стенограми синхронізуватимуться з аудіо — це означає, що текст почнеться з моменту, де зупинився користувач, і автоматично прокручуватиметься під час відтворення аудіо.

Найближчими тижнями автоматичні стенограми стануть доступними для мільйонів епізодів, а в майбутньому функціональність розширять — серед іншого, обіцяють підтримку медіафайлів (авторських зображень) прямо в розшифровці.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

Інше приємне оновлення для поціновувачів подкастів — стислі описи змісту з тайм-кодами для швидкого переходу між окремими розділами.

 

В українському Spotify довгоочікувані подкасти запрацювали минулого літа і відтоді розділ активно поповнюється різноманітним контентом. До речі, щоб отримати доступ до подкастів не обов’язково оплачувати підписку — функція доступна навіть в безоплатному тарифі з рекламою. І поки Spotify все ніяк не запустить HiFi на платформі з’являється все більше різного зі світу штучного інтелекту — днями гендиректор найбільшого музичного стримінгу Даніель Ек заявив, що не заборонятиме створену штучним інтелектом музику. Щодо ШІ-функцій, нещодавно Spotify почав тестувати автоматичний переклад подкастів різними мовами на базі нашумілого Whisper від OpenAI з можливості збереження голосу автора.

Disqus Comments Loading...