Рубрики Новини

США пригрозили санкціями китайським компаніям за постачання чіпів до росії

Опубликовал
Максим Григор'єв

Міністр торгівлі США Джина Раймондо в інтерв’ю New York Times розповіла про можливі санкції проти китайських виробників чипів. США можуть запровадити санкції для китайських виробників мікросхем за постачання чіпів до Росії.

Раймондо вважає, що росія спробує знайти лазівку, купуючи напівпровідники у Китаю в обхід санкцій США. Більшість чіпів у світі випускає тайванська TSMC, і компанія вже приєдналася до заборони постачання електроніки.

Хоча сама TSMC відповідає за виробництво напівпровідників, вона використовує безліч апаратних та програмних продуктів із США. Саме це дозволяє Міністерству торгівлі впливати на напівпровідникову промисловість. Такі санкції вже застосовували проти Huawei. Виробник смартфонів намагався знайти інших постачальників чіпів, наприклад, китайську Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC). Але США також пригрозила санкціями й від постачання продукції відмовилися.

«росія безперечно буде залицятися до інших країн, щоб оминути наші санкції та експортний контроль», – заявила Раймондо.

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

У разі виявлення Сполученими Штатами факту продажу напівпровідників у росію, “ми зможемо, по суті, закрити SMIC, тому що ми не дозволимо використати наше обладнання та наше програмне забезпечення”, – додала вона.

«У них є власні інтереси, щоб не постачати ці товари до Росії. Тож вони роблять це не з доброти душевної. Це було б руйнівним для здатності Китаю виробляти чіпи».

Виробник SMIC, як і раніше, не може наздогнати конкурентів у напівпровідниковій промисловості, попри значне фінансування. Причина полягає в обмеженому доступі до найновішого обладнання для виробництва чіпів та нестачі досвіду в цьому секторі.

Устаткування для напівпровідників провадиться тільки голландською компанією ASML Holding N.V. (ASML) Санкції проти Huawei вдарили по виробництву процесорів та інших чіпів для смартфонів, що обмежило можливості компанії на ринку.

Disqus Comments Loading...