Рубрики Новини

Стандарт USB4 2.0 затверджено — пропускна здатність 80 Гбіт/с, асинхронне підключення до 120 Гбіт/с, сумісність з DisplayPort 2.1 та новий брендинг

Опубликовал
Андрей Русанов

Коли на початку місяця ITC.ua повідомляв про нове спрощене маркування USB, очікувалося, що повна специфікація стандарту USB4 2.0 з’явиться до листопадатепер вона вийшла. Як і передбачалося, пропускну здатність було збільшено з 40 Гбіт/с до 80 Гбіт/с. Також з’явилися нові позначення, у яких вказано не назву стандарту, а пропускну здатність та потужність.

Згідно зі специфікацією, високопродуктивні дисплеї з підключенням USB4 та пристрої зможуть встановлювати асиметричні з’єднання зі швидкістю до 120 Гбіт/с в одному напрямку та 40 Гбіт/с в іншому. Іншою цікавою особливістю USB4 2.0 є можливість тунелювання з’єднань USB 3.2 за межами їхньої пропускної здатності 20 Гбіт/с. Стандарт також сумісний з PCIe 4 та нещодавно створеним DisplayPort 2.1. Стандарт USB4 2.0 зворотно сумісний із USB4 1.0, USB 2.0 та Thunderbolt 3.

Пропускна здатність Thunderbolt 4 40 Гбіт/с відповідає пропускній здатності USB4 1.0, оскільки специфікації пов’язані. Не бажаючи відставати, Thunderbolt також переходить на нову специфікацію за допомогою швидкості 80 Гбіт/с, яку Intel продемонструвала в Ізраїлі минулого місяця. Цікаво, що протоколу поки що не названо Thunderbolt 5.

Онлайн-курс "Тестування API" від robot_dreams.
Навчіться працювати з API на просунутому рівні та проводити навантажувальні тестування, щоб виявляти потенційні проблеми на ранніх етапах розробки.
Програма курсу і реєстрація

Оскільки специфікація є абсолютно новою, споживачі не повинні очікувати на появу продуктів USB4 2.0 до 2023 року.

Джерело: TechSpot

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Андрей Русанов