Рубрики Новини

Станція Pillswood на акумуляторах Tesla Megapack ємністю 196 МВт⋅год стала найбільшою батареєю у Європі

Опубликовал
Андрей Русанов

Новий проект Tesla Megapack став найбільшою у Європі акумуляторною системою, яка здатна забезпечити живленням близько 300 тис. британських будинків протягом двох годин.

Tesla Megapack швидко стала провідною системою збереження енергії комунального масштабу. Це допомогло енергетичному підрозділу Tesla прискорити розгортання систем зберігання електрики та накопичити значний портфель замовлень.

Tesla створює величезні акумулятори швидше, ніж будь-коли: 42 батареї Megapack на тиждень виробляються на Gigafactory Nevada, на додаток до нової Megafactory у Каліфорнії, яка нещодавно запущена в експлуатацію і намагається збільшити продуктивність до 40 ГВт·год на рік. У Європі стрімко з’являються нові акумуляторні станції, такі як Pillswood Project ємністю 196 МВт·год недалеко від Халла у Великій Британії.

Компанія Harmony Energy Limited, розробник проекту, оголосила, що вони завершили встановлення акумуляторів Tesla Megapacks і запустили проект в онлайн-режим, що став, на їхню думку, найбільшою акумуляторною системою в Європі. Проект надасть критично важливі послуги з балансування мережі електропостачання Великобританії, а також дозволить замінити викопне паливо відновлюваною енергією. Tesla брала активну участь у проекті та керувала встановленням.

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

Проект управлятиметься через Autobidder, торгову платформу Tesla, яка останні два роки застосовувалася для управління проектами Holes Bay та Contego – двома іншими акумуляторними станціями Harmony Energy Limited та FRV. Ця платформа для продажу та розподілу електрики в режимі реального часу оптимізована за допомогою машинного навчання для більш ефективного використання та покращення монетизації активів. Станом на минулий рік Tesla Autobidder керувала масивом акумуляторних станцій на 1,2 ГВт·год накопичувачів енергії і потужність швидко зростала.

Tesla Energy, енергетичний підрозділ компанії, що впроваджує стаціонарні акумулятори та сонячну енергію, б’є квартальні рекорди прибутку один за одним. У минулому кварталі компанія розгорнула акумуляторів на 2,1 ГВт·ч – в основному за рахунок зростання мережі Megapack. Очікується, що невдовзі цей рекорд буде знову подоланий.

Джерело: Electrek

Disqus Comments Loading...