Starlink запускає сервіс Direct to Cell — SMS у 2024, ще через рік голосовий зв’язок та IoT

Опубликовал
Юрій Орос

SpaceX додала нову сторінку на офіційному сайті Starlink. Вона присвячена майбутнім можливостям підключатися до мережі супутникового зв’язку за допомогою звичайних смартфонів.

Сервіс називається Starlink Direct to Cell, він обіцяє безперешкодний доступ до тексту, голосу та даних для LTE-телефонів по всьому світу. Direct to Cell працюватиме з наявними телефонами з підтримкою LTE (4g) скрізь, де можна побачити небо. Згідно з заявами компанії, «не потрібно вносити зміни в апаратне забезпечення, прошивку або спеціальні додатки, забезпечуючи безперешкодний доступ до тексту, голосу та даних».

У 2024 році з’явиться змога відправляти та отримувати текстові повідомлення. У 2025-му реалізується голосовий зв’язок та передача даних, а також підтримуватимуться пристрої IoT (інтернет речей).

Зв’язок зі смартфонами став можливим завдяки новому поколінню супутників Starlink, оснащених модемами eNodeB, який порівнюють зі стільниковою вежею в космосі.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Disqus Comments Loading...