Рубрики НовиниСофт

Оновлено: Статус ВПО та виплати допомоги через «Дію» знову доступні — Мінцифри успішно оновила послугу і тепер вона працює швидше

Опубликовал
Володимир Скрипін

У застосунку «Дія» тимчасово недоступні послуги для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), а саме — оформлення статусу для нових користувачів. Це пов’язано з технічним оновленням послуги, повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Оновлено [14 жовтня 18:03]: Мінцифра та Мінсоцполітики успішно оновили технічну частину та відновили доступність послуги в «Дії». Тепер нові користувачі зможуть отримати довідку ВПО й виплати впродовж декількох днів, а не очікувати тижнями, як було раніше. Таким чином, оновлення, як і планувалося, провели за чотири дні.

=== текст новини від 10 жовтня до оновлення ===

Наразі команда Мінцифри спільно з Мінсоцполітики працює над покращенням послуги для ВПО у застосунку, щоб надалі вона працювала ще швидше та стабільніше. Завдяки доопрацюванню послуги українці зможуть отримати статус ВПО й виплати впродовж декількох днів, а не очікувати тижнями, як було раніше.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Наразі отримати послугу можна офлайн або почекати, коли вона знову працюватиме в «Дії». Розробники розраховують завершити оновлення вже наприкінці тижня, після чого нові користувачі зможуть знову подавати заявки та оформляти грошову допомогу, передбачену для ВПО.

Водночас довідка ВПО без змін показуватиметься в застосунку усіх користувачів, які отримали документ раніше, а вже оформлені заявки на допомогу в «Дії» будуть опрацьовані Мінсоцполітики у звичайному режимі.

Disqus Comments Loading...