Рубрики НовиниІгри

Стівен Кінг продав розробникам Alan Wake власну цитату — за символічний $1

Опубликовал
Катерина Даньшина

Фінська студія Remedy Entertainment придбала одну з цитат Стівена Кінга, щоб використати її у вступі до гри Alan Wake.

Стівен Кінг став головним натхненником для сценарію психологічного горору Alan Wake – ідею протагоніста-письменника, чиї роботи оживають, автор використовував у низці своїх робіт. Тож в Remedy відчайдушно прагнули придбати одну з його цитат, щоб дати старт грі – письменник підтримав розробників, продавши власні слова за символічний $1.

«‎Це було дуже щедро», – відзначив креативний директор Remedy Сем Лейк в інтерв’ю Eurogamer.

Цитата, про яку йде мова, звучить у перші грі, де головний герой, письменник Алан Вейк, прямує самотньою місцевістю і вимовляє рядки:

«Стівен Кінг одного разу написав: «Кошмари існують поза логікою, і в їх поясненнях мало цікавого; вони протилежні поезії страху…».

Фраза взята зі статті для Entertainment Weekly за 2008 рік «Чому Голлівуд не може робити жахи», в якій Кінг нарікав на нездатність великих студій створювати фільми жахів для масової аудиторії.

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

Перша гра, у якій письменник Алан Вейк намагається розкрити таємницю зникнення своєї дружини Еліс, стикаючись із містичною силою, вперше вийшла на ринок у 2010 році та отримала ремайстер у жовтні 2021 року, повернувшись для консолей останнього покоління.

Реліз Alan Wake 2 на PS5, Xbox Series X/S і ПК очікується 17 жовтня 2023 року. У новій грі представлені два протагоністи – сам Вейк та агент ФБР, Сага Андерсон, які діють окремо один від одного у паралельних світах. В Remedy кажуть, що сиквел, який створювався понад 13 років, стане наймасштабнішою грою, яку коли-небудь робила студія.

Disqus Comments Loading...