Рубрики НовиниКрипто

Технології Web 3 (блокчейн, розподілені реєстри тощо) допомагають документувати військові злочини в Україні

Опубликовал
Вадим Карпусь

В епоху дезінформації технологія блокчейн може відродити віру у доказову істину, не в останню чергу під час нинішнього конфлікту в Україні. Про це заявив директор-засновник The Starling Lab Джонатан Дотан.

Зазначається, що щодня безліч камер смартфонів фіксують страхіття російського вторгнення в Україну. Протягом кількох хвилин звичайні громадяни завантажують через соціальні мережі та месенджери численні фотографії та відео військових злочинів, що стимулюють заклики до відповідальності винних. Однак такі записи часто не можуть розглядатися як докази в суді, оскільки вони можуть бути модифіковані.

На думку Дотана, такі інструменти, як блокчейни та розподілені реєстри дають можливість встановити нове технічне, нормативне та юридичне розуміння цифрової цілісності. Технології Web 3 можуть допомогти встановити постійний ланцюжок зберігання даних, зберігаючи їх походження та конфіденційність.

Використовуючи ці інструменти з відкритим вихідним кодом, Starling Lab розробила платформу для безпечного знімання, зберігання та перевірки цифрового контенту. Вона покликана вирішити технічні та етичні проблеми встановлення довіри до цифрових записів, що надходять з України. Розроблені робочі процеси інтегрують протоколи L1, L2, NFT та безпечні апаратні гаманці для створення комплексного та незмінного рішення Web 3, яке може зберігати цифрові докази.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Зазначається, що рішення Starling Lab вже розпочало криптографічну автентифікацію та збереження тисяч записів відкритих даних з месенджерів, соціальних мереж та сайтів, що документують військові злочини, а також створює незмінні записи аналізів фактчекерів.

Розробники сподіваються, що використання технологій нового покоління допоможе судам розв’язувати проблеми, пов’язані із визнанням доказів. Правосуддя щодо злочинів, які відбуваються зараз в Україні, швидше за все, буде відбуватися у багатьох місцях та протягом десятиліть.

Джерело: coindesk

Disqus Comments Loading...