Рубрики НовиниАвто

Tesla раптово звернула на зустрічну смугу, коли водій розхвалював автономне керування на відео

Опубликовал
Вадим Карпусь

На Reddit опублікували відео (наразі вже видалене) з надто впевненим водієм, який намагається продемонструвати можливості Full Self-Driving (FSD) свого автомобіля Tesla. Та за кілька секунд після висловлення захоплення можливостями авто йому доводиться втручатися в управління, коли автомобіль повертає прямо на зустрічну смугу.

«Зрештою, тобі не потрібні карти, тобі не потрібно знати, де ти знаходишся на рівні сантиметра», — похвалився водій своєму другові. «Вам просто потрібен дійсно хороший ШІ, дійсно хороший інтелект».

«Все додаткове обладнання, щоб запустити Waymo…», — додав він, перш ніж крикнути «дідько!» коли його автомобіль повертає ліворуч на зустрічну смугу.

Незважаючи на те, що водій зміг вчасно відреагувати та повернути кермо праворуч, це ще одна ознака того, що так звана технологія «автономного водіння» Tesla все ще є надзвичайно недосконалою — особливо в поєднанні з надто самовпевненими користувачами.

Навіть незважаючи на те, що ледь не сталася аварія, водій не здавався засмученим.

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

«Ця машина може працювати досить добре, навіть без будь-чого з цього», — підсумував він після того, як взяв на себе керування.

Коментарі водія підкреслюють, наскільки переконливими були заяви генерального директора Tesla Ілона Маска про те, що безпілотним автомобілям не потрібні датчики, крім набору камер.

Маск давно стверджує, що безпілотним транспортним засобам не потрібні LIDAR та інші типи передових датчиків для успішної та безпечної навігації міськими вулицями. Цей підхід суттєво відрізняється від конкуруючих компаній, таких як Waymo.

Маск неодноразово обіцяв серйозні прориви з кожною ітераційною версією суперечливого програмного забезпечення FSD його компанії. Він також сумнозвісно щороку обіцяє, що Tesla буде випускати безпілотні автомобілі. Так відбувається вже приблизно протягом 10 років.

Але, як демонструє відео, у Tesla ще багато роботи, перш ніж ці обіцянки стануть реальністю.

Джерело: futurism

Disqus Comments Loading...