Рубрики НовиниАвто

«Tesla за $25 тис.» вироблятиметься на фабриці в Берліні. Штучний інтелект xAI інтегрують в усі Tesla

Опубликовал
Юрій Орос

Tesla підтвердила, що планує будувати свій майбутній електромобіль вартістю 25 000 доларів на заводі Gigafactory в Берліні. Це буде нова модель для заводу, який наразі виробляє лише Model Y.

У березні на Дні інвестора Tesla 2023 автовиробник представив нову систему виробництва автомобілів, яка, за словами Ілона Маска, буде швидшою, ефективнішою і дасть змогу виробляти дешевші електромобілі. Tesla називає її Unboxed Process («Процес розпакування»):

Загальна ідея в тому, що Tesla прагне мати змогу працювати над окремими частинами автомобіля індивідуально і збирати автомобіль разом лише на «найфінальнішому» етапі. Це відрізняється від більш традиційної моделі виробництва автомобілів, коли кузов автомобіля рухається по конвеєру аж до остаточного складання.

Курс Full-stack developer від Mate academy.
Fullstack developer вміє працювати як з фронтендом, так і з бекендом сайта. Закінчуйте з нами курс Full-stack developer та отримуйте можливість гарно заробляти!
Отримати знижку на курс

Компанія Tesla оголосила про плани використовувати такий процес для випуску двох нових автомобілів: дешевшого, меншого електромобіля, який часто називають «Tesla за 25 000 доларів» і моделі, розробленої спеціально для служб таксі з автономним керуванням, передає Electrek.

Нещодавно Ілон Маск відвідав Gigafactory Berlin і провів зустріч з працівниками заводу. На зустрічі він, як повідомляється, оголосив, що на заводі буде вироблятися новий дешевший автомобіль Tesla. Наразі Tesla виробляє на заводі лише Model Y й офіційно ще не оголошувала про програму виробництва нового автомобіля на заводі.

Tesla інтегрує нового ШІ-асистента Grok xAI у свої автомобілі

За словами генерального директора компанії Ілона Маска, Tesla збирається інтегрувати у свої електромобілі нещодавно запущений асистент штучного інтелекту Grok, розроблений компанією Ілона xAI.

Бета-тестер Браян Реммеле повідомив, що «менша квантована» версія Grõk буде «нативною» в автомобілях Tesla, та використовувати обчислювальні потужності авто.

Tesla бачить перспективу голосових команд у своїх автомобілях, тому природно мати ШІ-помічника всередині транспортного засобу. Бо за словами Маска — «будь-яке введення — це помилка», і він хоче, щоб автомобілі Tesla передбачали потреби власника. Схоже, що Grōk AI стане частиною цього плану, хоч офіційних термінів його інтеграції в автомобілі Tesla немає.

Disqus Comments Loading...