Тести китайської відеокарти Moore Threads MTT S80 — непотрібний PCIe 5.0 x16, обмежена підтримка ігор та 114,6 Вт в режимі очікування

Опубликовал
Андрей Русанов

Перший китайський ігровий відеоприскорювач Moore Threads MTT S80 з інтерфейсом PCIe Gen5 був протестований декількома рітейлерами, включаючи ITHome, Expreview та ZOL Network. Окрім ігрової продуктивності, оригінальні огляди торкнулися й можливостей кодування відео – ознайомитися з ними можна за посиланнями.

Moore Threads MTT S80 – десктопна відеокарта на базі архітектури MUSA із 4096 ядрами FP32. Ця карта оснащена 16 ГБ пам’яті GDDR6 і є першою на ринку з інтерфейсом PCIe Gen5. 17 листопада прискорювач S80 офіційно надійшов у продаж одночасно зі зняттям ембарго на огляди.

Три нібито окремих тестування насторожують тим, що у процесі використовується ідентичне програмне забезпечення та окремі тести – не можна впевнено говорити, що вони були справді незалежними. Швидше за все, тестувальники просто буквально дотримувалися рекомендацій щодо огляду від виробника. Втім, це єдині джерела даних про реальну роботу відеокарти на сьогоднішній день.

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

Відеокарта MTT S80 підтримує API DirectX9 та DirectX11. Однак драйвери все ще знаходяться в активній розробці, тому рано говорити про повну підтримку DX11 – цей факт унеможливив звичайні тести S80.

У реальних ігрових тестах карта відмінно працює при низьких налаштуваннях з роздільною здатністю Full HD. Йдеться про 213 FPS у CSGO, близько 144 FPS у League of Legends, 180 FPS у Crossfire та 90-100 FPS у Diablo 3. Деякі оглядачі тестували Minecraft, графічний процесор має проблеми з версією для Windows, але грати все ж таки можна зі швидкістю від 40 до 50 кадрів за секунду.

Відеокарта підтримує лише деякі ігри і говорити про придбання її для повсякденного використання поки що зарано. Офіційно підтримується 11 ігор, роботу ще більш 60 було підтверджено, але архітектура не оптимізована для них, тому продуктивність може бути проблемою.

У синтетичних тестах Moore Threads MTT S80 виявилася сумісною з DirectX9 варіантом 3Dmark 2006 та Unigine Valley 1.0. Загалом карта працює як середній графічний процесор кілька років тому. MTT S80 відрендерила пікселів на секунду на 176% більше, ніж RTX 3060. У тесті одиночного текстурування її швидкість виявилася вдвічі вищою за показник RTX 3060, але при мультитекстуруванні продуктивність була приблизно на 11% меншою.

Однак радіти від такої високої продуктивності зарано. NVIDIA RTX 3060 на 145% швидша від MTT S80 при роздільній здатності за замовчуванням і на 167% швидша при 4K. У Unigine Valley продуктивність MTT S80 аналогічна GeForce RTX 1060 6 ГБ, GTX 970 або Radeon RX 480.

Продуктивність – не єдина проблема графічного адаптера. Енергоспоживання MTT S80 у режимі очікування становить 114,6 Вт, що неприйнятно для ігрової відеокарти у 2022 році. Нещодавно пристрої Intel Arc A піддали критиці за споживання 40 Вт у простої, причому потужна NVIDIA RTX 4080 споживає у режимі очікування лише 13 Вт. Під навантаженням споживання MTT S80 досягає 240 Вт, із середнім значенням на рівні 210 Вт.

Очевидно, що Moore Threads повинні серйозно попрацювати над драйверами для підтримки сучасних графічних інтерфейсів та багатьох ігор, якщо компанія хоче, щоб її відеокарти можна було б серйозно розглядати як практичну покупку. Апаратна частина також може потребувати суттєвого доопрацювання.

Джерело: VideoCardz

Disqus Comments Loading...