Рубрики НовиниСофт

The Verge: у застосунку для метавсесвіту Horizon Worlds так багато помилок, що навіть співробітники Meta уникають його використання

Опубликовал
Катерина Даньшина

Відповідно до внутрішньої записки, отриманої сайтом The Verge, у застосунку Meta Horizon Worlds так багато помилок, що навіть команда творців практично не використовує його.

В одній із записок для співробітників від 15 вересня віцепрезидент Meta по Metaverse Вішал Шах каже, що команда залишиться в “якісній ізоляції” до кінця року, щоб “переконатися у виправленні проблем з якістю та продуктивністю, перш ніж відкрити Horizon для більшої кількості користувачів”.

Horizon Worlds – це платформа, що дозволяє людям взаємодіяти у віртуальному світі у якості ” аватарів без ніг” – щось схоже на Roblox і Minecraft. Це один з головних напрямків компанії – після того, як Марк Цукерберг перейменував Facebook в Meta і взявся за створення власного бачення метавсесвіту, на який зараз йдуть мільярди доларів на рік.

Розрахована на велику кількість користувачів платформа була випущена на гарнітурі Meta’s Quest в грудні минулого року – на початку 2022 року у неї було вже 300 000 користувачів. Передбачається, що незабаром вона буде доступна на мобільних пристроях і ПК через веб-версію, хоча листи Вішала натякають на те, що запуск може бути відкладений.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

“З моменту запуску наприкінці минулого року ми побачили, що основна теза Horizon Worlds – синхронна соціальна мережа, в якій автори можуть створювати захоплюючі світи. Але зараз відгуки наших творців, користувачів, тестувальників та багатьох інших фахівців нашої команди говорять про те, що сукупна кількість проблем зі стабільністю та помилок ускладнює для нашої спільноти можливість випробувати магію Horizon. Простіше кажучи, щоб досвід став чудовим і незабутнім, він має спочатку стати зручним і добре продуманим», – написав Шах у службовій записці минулого місяця.

Хоча Meta обіцяла попрацювати над більш реалістичними аватарами, поточна якість графіки Horizon блідне в порівнянні з деякими конкурентами, що не використовують VR, такими як Fortnite. Сам Цукерберг нещодавно став мемом після того, як опублікував скріншот свого аватара Horizon, щоб відсвяткувати запуск проєкту для користувачів Quest у Франції та Іспанії.

Незабаром він опублікував наступне зображення “більш просунутого” аватара, зазначивши, що поділиться “основними оновленнями Horizon і графіки аватарів” на щорічній конференції компанії Connect, яка запланована на 11 жовтня.

Згідно з внутрішніми листами Шаха, ключова проблема з розробкою Horizon на сьогоднішній день полягає в тому, що люди, які створюють його всередині Meta, схоже, не використовують додаток надто часто.

“Багато хто з нас не проводить багато часу в Horizon, і наші контрольні панелі досить ясно показують це. Чому так? Чому ми не любимо створений нами продукт настільки, щоб використовувати його постійно? Якщо нам це не подобається, як ми можемо очікувати, що це сподобається нашим користувачам?» – написав він співробітникам 15 вересня.

У наступній записці від 30 вересня Шах сказав, що співробітники все ще недостатньо використовують Horizon, написавши, що розробляється план “покласти на керівників відповідальність” за те, щоб їх команди використовували Horizon хоча б раз на тиждень:

“Кожен у цій організації має поставити собі завдання полюбити Horizon Worlds. Ви не можете це зробити, не використовуючи його. Увійдіть туди. Організуйте час, щоб зробити це зі своїми колегами або друзями, як у внутрішніх, так і в загальнодоступних збірках, щоб ви могли взаємодіяти з нашою спільнотою”.

Далі він назвав конкретні проблеми з Horizon, написавши, що “наш досвід адаптації збиває з пантелику і розчаровує користувачів”.

Шах також сказав, що співробітники, які працюють над Horizon, знизять свої цілі зі збільшення кількості користувачів у віртуальній реальності і що майбутній 2D Horizon для веб-версії, швидше за все, не матиме мети зібрати користувачів, а натомість зробить акцент на “вищу якість”.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Катерина Даньшина