ТНМК — «Вдома». Пісня та анімаційний кліп про повернення українців додому

Опубликовал
Володимир Скрипін

«ТНМК» випустили пісню «Вдома» та анімаційний кліп. Це новий соціальний проєкт, який відомий український гурт запустив за підтримки Українського культурного фонду як заклик-нагадування про повернення українських біженців додому.

Це далеко не перший соціальний проєкт «ТНМК» з початку війни — раніше гурт випустив пісню-інструкцію про мінну безпеку «Дивись, куди ідеш» та анімаційний кліп на неї. Новий соціальний меседж від гурту — про українців, які прагнуть повернутися до власних домівок.

«Ідея цього треку зʼявилася весною 2022 року, коли учасники гурту були розкидані по різних країнах і містах, але вже тоді йшлося про майбутнє повернення всіх наших вимушених біженців додому – ми грали благодійні концерти в Європі й добре розуміли, про що йдеться. Розуміли на власному досвіді»,

Олександр Сидоренко («Фоззі»),

один із вокалістів гурту «Танок на майдані Конґо»

Роботу над проєктом гурт розпочав у 2023 році й одразу визначив його ідею-максимум – створити короткометражний фільм, де на прикладі однієї української родини показати спільну мрію: повернутися та повернути своє.

«Ми розписали персонажів, підготували сценарій, але згодом зрозуміли, що зможемо вмістити все це в один кліп. В травні ми обирали в чаті гурту варіанти приспіву, в одному з них йшлося про суто воєнну історію – про людей, які знову вийдуть з-за куліс, знявши шоломи. Якраз тоді наш гітарист Ярослав Верьовкін був у Бахмуті та його яскрава реакція й підказала – треба обрати саме цей варіант»,  – додав Олександр Сидоренко.

З анімацією проєкту допоміг фільммейкер Сашко Даниленко, відомий в музичній індустрії як автор анімаційних кліпів для «ДахаБраха» («Монах») та «ТНМК» («Гупало Василь»). Ось як він описує нову роботу:

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

“Для мене “Вдома” – це насамперед історія про єдність українців. Ми наче ця родина, де всі хоча й дуже різні, але в скрутну годину можемо зібратись заради спільної мети. Вторгнення росії принесло нам величезних проблем, до вирішення яких мають долучитись усі українці. Ворог хоче, щоби ми думали, як вони – “маленькі люди, від яких нічого не залежить”.

Сашко Даниленко,

український фільммейкер та аніматор

Проєкт «Вдома» можна переглянути на ютуб-каналі або послухати на всіх популярних музичних стримінгових платформах.

Disqus Comments Loading...