Новини Україна 13.11.2023 о 11:23 comment views icon

ТНМК — «Вдома». Пісня та анімаційний кліп про повернення українців додому

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

«ТНМК» випустили пісню «Вдома» та анімаційний кліп. Це новий соціальний проєкт, який відомий український гурт запустив за підтримки Українського культурного фонду як заклик-нагадування про повернення українських біженців додому.

Це далеко не перший соціальний проєкт «ТНМК» з початку війни — раніше гурт випустив пісню-інструкцію про мінну безпеку «Дивись, куди ідеш» та анімаційний кліп на неї. Новий соціальний меседж від гурту — про українців, які прагнуть повернутися до власних домівок.

«Ідея цього треку зʼявилася весною 2022 року, коли учасники гурту були розкидані по різних країнах і містах, але вже тоді йшлося про майбутнє повернення всіх наших вимушених біженців додому – ми грали благодійні концерти в Європі й добре розуміли, про що йдеться. Розуміли на власному досвіді»,

Олександр Сидоренко («Фоззі»),

один із вокалістів гурту «Танок на майдані Конґо»

Роботу над проєктом гурт розпочав у 2023 році й одразу визначив його ідею-максимум – створити короткометражний фільм, де на прикладі однієї української родини показати спільну мрію: повернутися та повернути своє.

«Ми розписали персонажів, підготували сценарій, але згодом зрозуміли, що зможемо вмістити все це в один кліп. В травні ми обирали в чаті гурту варіанти приспіву, в одному з них йшлося про суто воєнну історію – про людей, які знову вийдуть з-за куліс, знявши шоломи. Якраз тоді наш гітарист Ярослав Верьовкін був у Бахмуті та його яскрава реакція й підказала – треба обрати саме цей варіант»,  – додав Олександр Сидоренко.

З анімацією проєкту допоміг фільммейкер Сашко Даниленко, відомий в музичній індустрії як автор анімаційних кліпів для «ДахаБраха» («Монах») та «ТНМК» («Гупало Василь»). Ось як він описує нову роботу:

“Для мене “Вдома” – це насамперед історія про єдність українців. Ми наче ця родина, де всі хоча й дуже різні, але в скрутну годину можемо зібратись заради спільної мети. Вторгнення росії принесло нам величезних проблем, до вирішення яких мають долучитись усі українці. Ворог хоче, щоби ми думали, як вони – “маленькі люди, від яких нічого не залежить”.

Сашко Даниленко,

український фільммейкер та аніматор

Проєкт «Вдома» можна переглянути на ютуб-каналі або послухати на всіх популярних музичних стримінгових платформах.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: