Тоні Фаделл: Стів Джобс хотів, щоб у оригінальному iPhone не було слота для SIM-картки

Опубликовал
Вадим Карпусь

У мережі циркулюють чутки, що Apple може невдовзі випустити iPhone без фізичного слота для SIM-картки. І якщо ці чутки підтвердяться, то компанія нарешті реалізує бачення Стіва Джобса щодо оригінального iPhone. Про це заявив колишній віцепрезидент напряму iPod Тоні Фаделл.

В одному з недавніх інтерв’ю Фаделл розповів, що Стів Джобс хотів, щоб оригінальний iPhone був безшовним пристроєм, у якому не було слота для SIM-карти. Очевидно, Джобс був більш зацікавлений у використанні стандарту стільникового зв’язку CDMA, а не GSM. На той час запровадженням технології CDMA займався оператор Verizon. Але Фаддел відмовив керівника Apple від цієї ідеї, продемонструвавши ринкові дані. Вони свідчили, що поширення стандарту CDMA було занадто низьким, щоб це було можливим варіантом використання для iPhone.

Фактично, Apple все ж таки випустила iPhone без SIM-карти, але тільки в середині звичайного циклу випуску iPhone – у січні 2011 року. Тоді вийшла CDMA-версія iPhone 4 для мережі Verizon. Слот для SIM-карти повернувся до CDMA-версії iPhone 4S, але він не підтримувався Verizon.

Наприкінці минулого року бразильський сайт Blog do iPhone заявив, що моделі iPhone 15 Pro можуть не мати фізичного слота для SIM-карти принаймні у деяких країнах та регіонах. Потім ресурс MacRumors отримав документ від анонімного інформатора, в якому йшлося про те, що Apple порадила великим операторам зв’язку США підготуватися до запуску смартфонів тільки з eSIM вже у вересні 2022 року. Таким чином, деякі версії iPhone 14 можуть вийти без фізичного слота для SIM-карти. Однак проблема полягає в тому, що функціональні можливості eSIM доступні не у всіх країнах, так що для найповнішого охоплення ринку Apple буде змушена і надалі випускати смартфони зі слотом nano-SIM. Підтримка eSIM доступна більш ніж у 60 країнах (в тому числі в Україні), з переліком яких можна ознайомитись на сайті компанії.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Джерело: macrumors

Disqus Comments Loading...